τεχνολογία

B550 μητρικές στις 16 Ιουνίου

Σύμφωνα με αναφορές που αναπαράχθηκαν ευρέως στους ειδικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, οι μητρικές με το αναμενόμενο B550 chipset θα κυκλοφορήσουν στις 16 Ιουνίου, με την ανακοίνωση να πραγματοποιείται από την AMD στις 21 Μαΐου.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν περίμενε να  περάσει σχεδόν ένας ολόκληρος χρόνος για το νέο, μεσαίας κατηγορίας chipset της AMD. Αν και οι μητρικές X570 έχουν αντικαταστήσει τις X470, οι τελευταίες (μαζί με τις Β450) έχουν γίνει εδώ και καιρό μια ενδιαφέρουσα οικονομική επιλογή για τους χρήστες Ryzen 3000, καθώς η AMD κυκλοφόρησε microcode updates για τη σχετική υποστήριξη των τελευταίας γενιάς επεξεργαστών της. Αρκετοί θυμούνται ότι κάποιες μητρικές προηγούμενης γενιάς υποστήριζαν PCIE 4.0, αλλά αυτό το "χαρακτηριστικό" τελικά απενεργοποιήθηκε λόγω τεχνικών θεμάτων.

Επομένως, το B550 πρόκειται να είναι το πρώτο οικονομικό chipset της AMD με εγγενή υποστήριξη PCIE 4.0. Εδώ και κάποιο διάστημα έχει ήδη δημοσιευθεί στο διαδίκτυο η πρώτη B550 μητρική από την SOYO:

large.SOYO-AMD-B550M-Motherboard-768x907.jpg

σ.σ.: Οι μητρικές B550 διαθέτουν χαρακτηριστικά που η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών θα χρειαστούν. Αντιθέτως οι περισσότερες X570 μητρικές είναι ιδιαίτερα ακριβές με υπερβολικά χαρακτηριστικά για τους περισσότερους χρήστες. Μήπως η καθυστέρηση του B550 μαρτυρά και κάποιου είδους συμφωνία της AMD με τους κατασκευαστές μητρικών, προκειμένου να εξασφαλίσει την ευρύτατη, με πλήθος επιλογών, υποστήριξή τους, με αντάλλαγμα την επιτηδευμένη καθυστέρηση του B550;

About Freegr network

Από το Blogger.