τεχνολογία

Το Facebook αφαιρεί posts με διαδηλώσεις κατά της καραντίνας

Στις ΗΠΑ οι διαδηλώσεις κατά των μέτρων της καραντίνας και υπέρ του “ανοίγματος” της οικονομίας λαμβάνουν χώρα σε διαφορετικές πολιτείες. Τώρα όμως, σύμφωνα με τον Donie O’Sullican του CNN, το Facebook παίρνει θέση και αφαιρεί posts που προωθούν αυτές τις διαδηλώσεις. Για να το κάνει αυτό, συμβουλεύεται τους κυβερνήτες κάθε πολιτείας για το αν αυτές οι διαδηλώσεις παραβιάζουν τους νόμους περί κοινωνικής απόστασης.
Τα μέτρα που λαμβάνει το Facebook εντάσσονται στα πλαίσια της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης για την οποία είχε δεσμευτεί από τον Ιανουάριο.
Εκτός κι αν η κυβέρνηση απαγορεύει ένα event, του επιτρέπουμε να διοργανωθεί στο Facebook. Για τον ίδιο λόγο, events τα οποία αψηφούν τις οδηγίες της κυβέρνησης περί κοινωνικής απόστασης δεν επιτρέπονται στο Facebook. Επικοινωνήσαμε με τους κυβερνήτες για να καταλάβουμε τη φύση των εντολών τους, όχι για να αφαιρέσουμε συγκεκριμένες διαδηλώσεις από το Facebook. Αφαιρούμε posts όταν οι συγκεντρώσεις δεν τηρούν τις οδηγίες υγείας που έχουν εκδοθεί από την κυβέρνηση και ως εκ τούτου είναι παράνομες.
Να σημειώσουμε πως οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή είναι βαθιά διχασμένες με αρκετό κόσμο να θέλει να ανοίξουν οι επιχειρήσεις, να γυρίσει στη δουλειά του για να μην πληγεί η οικονομία της χώρας, ενώ θερμός υποστηρικτής αυτής της ιδέας είναι και ο Donald Trump ο οποίος καλεί τον κόσμο να “απελευθερώσει” τις πολιτείες από τα μέτρα της καραντίνας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center, το 66% των Αμερικανών υποστηρίζουν τα μέτρα και ανησυχούν πως οι πολιτείες θα άρουν τα μέτρα καραντίνας πιο γρήγορα από ότι θα έπρεπε με απρόβλεπτες συνέπειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του διχασμού που βρίσκονται οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή είναι η φωτογραφία εξωφύλλου, όπου υποστηρικτές του Trump διαμαρτύρονται κατά τις καραντίνας, βρίσκοντας απέναντί τους γιατρούς και νοσηλευτές σε αντι-διαδήλωση.

About Freegr network

Από το Blogger.