freegr

Η Google ετοιμάζει τη δική της φυσική χρεωστική κάρτα

Η μόδα που ξεκίνησε η Apple με την φυσική πιστωτική κάρτα Apple Card φαίνεται ότι βρίσκει μιμητές και σε άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Πρόσφατα είδαμε τη Huawei να παρουσιάζει τη δική της Huawei Card, ενώ τώρα φουντώνουν οι φήμες ότι θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και η Google.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TechCrunch, η Google θα συνεργαστεί με τις Citigroup και Stanford Federal Credit Union για να δημιουργήσουν τη δική της κάρτα, με τη διαφορά ότι στην περίπτωση της Google θα είναι χρεωστική και όχι πιστωτική. Επίσης, θα υποστηρίζει το σύστημα πληρωμών Visa, αλλά δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλα συστήματα (π.χ. Mastercard).

google-card-leak-2.jpg
Η χρεωστική κάρτα της Google θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές online και σε φυσικά καταστήματα, θα συνδέεται άμεσα με το σύστημα πληρωμών Google Pay και τον λογαριασμό του χρήστη, έτσι ώστε να παρακολουθεί τις συναλλαγές του και να έχει την ευχέρεια “κλειδώματος” σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας της κάρτας. Επιπλέον, ο αριθμός της φυσικής κάρτας θα είναι διαφορετικός από αυτόν της ψηφιακής της μορφής και ο χρήστης θα μπορεί να πραγματοποιεί κανονικά συναλλαγές χρησιμοποιώντας το smartphone του σε περίπτωση που τη χάσει.
Για την ώρα δεν υπάρχει κάτι επίσημο από τη Google, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι θα προχωρήσει το project, μιας και έχει έτοιμες όλες τις απαραίτητες υποδομές για να το υποστηρίξει.

About Freegr network

Από το Blogger.