Οι τεχνολογίες που θα κάνουν την εμφάνισή τους το 2022

 


Η «τεχνολογία» βρίσκεται παντού γύρω μας και δεν έχει πάντα τη μορφή ενός υπερσύγχρονου κινητού τηλεφώνου ή ενός υπολογιστή με οθόνη «λεπτή σαν ένα φύλλο χαρτί». Το πιο πρόσφατο παράδειγμα τεχνολογικού επιτεύγματος που έχει γίνει και μέρος της καθημερινότητάς μας δεν είναι άλλο από τα εμβόλια MRNA κατά του νέου κορωνοϊού.

Δείτε ακόμη: H κληρονομιά του 2021, τι φέρνει το 2022

Η εξαιρετικά ταχεία ανάπτυξη σε συνδυασμό με την παραγωγή και την παγκόσμια διάθεση των συγκεκριμένων εμβολίων αποτελούν απλά την υπενθύμιση της δύναμης που έχει η επιστήμη και η τεχνολογία να αλλάξουν τον κόσμο. Βέβαια, μπορεί η ανάπτυξη των συγκεκριμένων εμβολίων να δημιουργεί την εντύπωση ότι πρόκειται για δημιούργημα λίγων μόνο μηνών, η αλήθεια όμως είναι ότι προηγήθηκαν επιστημονικές έρευνες που η απαρχή τους χάνεται πίσω στη δεκαετία του 1970.

Άρα, ήδη η βιομηχανία της τεχνολογίας πειραματίζεται και ερευνά τις καινοτομίες που θα αλλάξουν τον κόσμο τα προσεχή χρόνια. Ιδού οι αναδυόμενες τεχνολογίες που ίσως για αυτές ακούσουμε σημαντικές ειδήσεις μέσα στο 2022.

Ηλιακή γεωμηχανική

Η ηλιακή γεωμηχανική ή η τροποποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας είναι ένας προτεινόμενος τύπος κλιματικής μηχανικής στην οποία το ηλιακό φως θα αντανακλάται πίσω στο διάστημα για να περιορίσει ή να αντιστρέψει την κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο.

Είναι κάτι που ακούγεται εξαιρετικά απλό και η αλήθεια είναι ότι έχει παρατηρηθεί ήδη σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Σε ηφαιστειακές εκρήξεις η τέφρα που εκτοξεύεται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας δημιουργεί προϋποθέσεις πτώσης της θερμοκρασίας. Για παράδειγμα, η έκρηξη του Πινατούμπο στις Φιλιππίνες το 1991 «έριξε» τη θερμοκρασία της Γης κατά 0,5 βαθμό Κελσίου για τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Στόχος λοιπόν της ηλιακής γεωμηχανικής είναι να δημιουργήσει ένα τέτοιο φαινόμενο ηθελημένα. Οι αντιδράσεις στην ιδέα από πολιτικούς φορείς αλλά και ακτιβιστές είναι πολλές. Ωστόσο, μέσα στο 2022 ομάδα επιστημόνων του Χάρβαρντ σχεδιάζει την πραγματοποίηση ενός σχετικού πειράματος. Αυτό θα περιλαμβάνει την εκτόξευση αερόστατου στη στρατόσφαιρα από το οποίο θα απελευθερωθεί συγκεκριμένο υλικό (πιθανότατα ανθρακικό ασβέστιο) ώστε να γίνει καταγραφή των επιδόσεών του στο φιλτράρισμα της ηλιακής ακτινοβολίας.

Αεροσκάφη με καύσιμο υδρογόνου

Η ηλεκτροκίνηση στις επίγειες μεταφορές είναι ήδη μία πραγματικότητα. Ωστόσο, η εφαρμογή στα αεροσκάφη είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Έχει εφαρμοστεί σε πολύ μικρά αεροσκάφη και για πολύ μικρής διάρκειας πτήσεις. Ωστόσο, μία λύση ενδέχεται να είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Ήδη το τεχνολογικό πανεπιστήμιο Delft στην Ολλανδία προγραμματίζει μία δοκιμή τέτοιου αεροσκάφους εντός του 2022.

Παράλληλα, η εταιρεία ZeroAvia στην Καλιφόρνια σχεδιάζει την εκτέλεση δοκιμών, μέχρι το τέλος του 2022, με ένα αεροσκάφος 20 θέσεων που θα χρησιμοποιεί σύστημα πρόωσης βασισμένο στο υδρογόνο. Τέλος, η Universal Hydrogen, επίσης στην Καλιφόρνια ελπίζει ότι θα έχει πλήρως λειτουργικό ένα τέτοιο αεροσκάφος έως τον Σεπτέμβριο του 2022.

Κάθετες φάρμες

Πρόκειται για έναν εντελώς νέο τύπο αγροτικής παραγωγής. Ουσιαστικά είναι η καλλιέργεια σε επιφάνειες, με τη μία πάνω από την άλλη και σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον. Φωτισμός από λάμπες LED εξασφαλίζει τον οικονομικό χαρακτήρα του project. Οι κάθετες φάρμες μπορούν να βρίσκονται πολύ κοντά στον τελικό καταναλωτή, μειώνοντας τα κόστη μεταφοράς αλλά και τις εκπομπές καυσαερίων. Η χρήση νερού επίσης έχει ελαχιστοποιηθεί.

Στη Βρετανία, η Jones Food Company πρόκειται να δημιουργήσει την μεγαλύτερη κάθετη φάρμα στον κόσμο που θα καλύπτει έκταση 13.750 τετραγωνικών χιλιομέτρων, εντός του 2022. Η αμερικανική AeroFarms θα δημιουργήσει τη δική της μεγαλύτερη κάθετη φάρμα στην πολιτεία της Βιρτζίνια. Η Nordic Harvest θα μεγεθύνει τις εγκαταστάσεις της έξω από την Κοπεγχάγη, ενώ θα κατασκευάσει μία νέα έξω από την Στοκχόλμη.

Πλοία μεταφοράς κοντέινερ με πανιά

Τα πλοία παράγουν το 3% των παγκόσμιων αερίων του θερμοκηπίου ενώ τα ναυτικά καύσιμα επιβαρύνουν περαιτέρω το περιβάλλον. Προφανώς τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβαινε όταν τα πλοία χρησιμοποιούσαν… πανιά και κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα να γυρίσουμε στο παρελθόν ώστε με μια σαφώς πιο σύγχρονη εκδοχή να ελαττωθούν τα κόστη αλλά και οι εκπομπές καυσαερίων.

Το 2022 η γαλλική Michelin θα εξοπλίσει ένα εμπορικό πλοίο με φουσκωτά πανιά των οποίων η χρήση θα μειώσει την κατανάλωση καυσίμου κατά 20%. Στην Ιαπωνία πειραματίζονται με τη χρήση τηλεσκοπικών ιστίων, με την δοκιμή του σκάφους να προγραμματίζεται για τον Αύγουστο του 2022. Η ιταλική Naos Design αναμένεται να εξοπλίσει οκτώ πλοία με τα αναδιπλούμενα πανιά που η ίδια ονομάζει «wing sails». Άλλες λύσεις περιλαμβάνουν ένα είδος χαρταετού στον οποίο ενσωματώνονται ανεμιστήρες και μεγάλοι περιστρεφόμενοι κύλινδροι.

Έως το τέλος του 2022 ο αριθμός των σκαφών μεταφοράς φορτίων με πανιά (κάθε είδους) αναμένεται να φτάσει στα 40, δηλαδή θα τετραπλασιαστεί σε σχέση με το 2021, σύμφωνα με την International Windship Association.

Εμβόλια για HIV και ελονοσία

Η επιτυχία των εμβολίων τεχνολογίας MRNA κατά του νέου κορωνοϊού ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για μια εντελώς νέα εποχή στην ανάπτυξη εμβολίων. Ήδη η Moderna αναπτύσσει ένα αντίστοιχο εμβόλιο εναντίον του HIV χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία MRNA. Το συγκεκριμένο εμβόλιο μπήκε σε φάση κλινικών δοκιμών πρώτου σταδίου εντός του 2021 και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται εντός του 2022. Η BioNTech από την πλευρά της εργάζεται σε ένα MRNA εμβόλιο εναντίον της ελονοσίας, με τις κλινικές δοκιμές να αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2022. Πολλές υποσχέσεις δίνουν και συμβατικά εμβόλια εναντίον του HIV και της ελονοσίας που αναπτύσσονται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Τρισδιάστατα εκτυπωμένα εμφυτεύματα οστών

Για πολλά χρόνια οι ερευνητές ανέπτυσσαν τεχνικές που θα τους βοηθούσαν να αναπτύξουν τεχνητά όργανα χρησιμοποιώντας βιολογικά υλικά σε τρισδιάστατους εκτυπωτές. Ο υπέρτατος στόχος είναι με τη χρήση μερικών κυττάρων από τον ασθενή να δημιουργούν πλήρως λειτουργικά όργανα για μεταμοσχεύσεις, διαγράφοντας ουσιαστικά τις μακροχρόνιες λίστες αναμονής ή τον κίνδυνο απόρριψης του εμφυτεύματος.

Αν και αυτό το κομμάτι της έρευνας έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του δεν ισχύει το ίδιο και για τα οστά. Δύο startups, οι Particle3d και Adam, ελπίζουν ότι μέσα στο 2022 θα έχουν διαθέσιμα τα πρώτα τρισδιάστατα εκτυπωμένα οστά. Και οι δύο εταιρείες χρησιμοποιούν υλικά που βασίζονται στο ασβέστιο για τη δημιουργία των τεχνητών οστών, τα οποία «κατασκευάζονται» στα μέτρα των ασθενών.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι επόμενο βήμα, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, είναι η τρισδιάστατη εκτύπωση αγγείων και καρδιακών βαλβίδων.

Ιπτάμενα ηλεκτρικά ταξί

Συνήθως είναι κάτι που συναντάμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας: ιπτάμενα ταξί ή κάθετης απογείωσης και προσγείωσης ηλεκτροκίνητα οχήματα. Ωστόσο, είναι κάτι που η βιομηχανία εξετάζει πολύ σοβαρά. Αρκετές εταιρείες προγραμματίζουν δοκιμές τέτοιων οχημάτων εντός του 2022 με την ελπίδα ότι εντός των επόμενων δύο χρόνων θα λάβουν άδεια παραγωγής.

Η Joby Aviation στην Καλιφόρνια σχεδιάζει την κατασκευή πενταθέσιων οχημάτων με εμβέλεια 150 μιλίων. Η γερμανική Volocopter σχεδιάζει την παροχή υπηρεσιών ιπτάμενου ταξί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι.

Virgin Galactic/Handout via REUTERS

Διαστημικός τουρισμός

Η αρχή έγινε το 2021 δημιουργώντας μάλιστα ένα είδος ανταγωνισμού ανάμεσα στους μεγιστάνες Ρίτσαρντ Μπράνσον (Virgin Galactic) και Τζεφ Μπέζος (Blue Origin), τον Ιούλιο. Ακολούθησε τον Σεπτέμβριο η αποστολή τεσσάρων επιβατών από την SpaceX του Ίλον Μασκ σε μια «κρουαζιέρα» γύρω από τη Γη.

Στόχος και των τριών είναι η πραγματοποίηση περισσότερων πτήσεων εντός του 2022 αλλά και η μεταφορά στο Διάστημα ακόμη περισσότερων επιβατών.

Delivery drones

Αν και οι δοκιμές είχαν πραγματοποιηθεί αρκετά νωρίτερα μόλις το 2021 ξεκίνησε να οριστικοποιείται το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας παραδόσεων αγαθών μέσω μη επανδρωμένων σκαφών. Στην Ιρλανδία, η startup Manna πρόκειται να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στο σύνολο της χώρας αλλά και σε περιοχές της Βρετανίας. Η Wing, θυγατρική της Google, πραγματοποιεί δοκιμές σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Φινλανδία. Στη γειτονική Βουλγαρία, η startup Dronamics, χρησιμοποιεί drones για τη μεταφορά φορτίων μεταξύ 39 ευρωπαϊκών αεροδρομίων.

Τρισδιάστατα εκτυπωμένα σπίτια

Οι αρχιτέκτονες συχνά χρησιμοποιούν τρισδιάστατες εκτυπώσεις για να δημιουργήσουν μοντέλα υπό κλίμακα των κτιρίων που σχεδιάζουν. Πλέον, η τεχνολογία επιτρέπει την εκτύπωση σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Με τη χρήση ειδικών υλικών και στρώση-στρώση ένα σπίτι μπορεί να εκτυπωθεί ολόκληρο επιτόπου ή σε τμήματα και να συναρμολογηθεί εκ των υστέρων.

Ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζονται σε διάφορες πολιτείες φιλικά προς το περιβάλλον συγκροτήματα κατοικιών που θα προέλθουν από τρισδιάστατους εκτυπωτές.

Το metaverse

Το metaverse εμφανίστηκε σαν όρος αρχικά στη λογοτεχνία για να εκφράσει έναν συνεχή εικονικό κόσμο, στον οποίο κάποιος έχει πρόσβαση μέσω της χρήσης ειδικών σετ γυαλιών. Η αρχική χρήση του όρου έγινε το 1992 στο μυθιστόρημα Snow Crash του Neal Stephenson. Το 2022 ο όρος metaverse θα αφορά ουσιαστικά μία μίξη πραγμάτων: video games, κοινωνική δικτύωση, διασκέδαση, βίωση εμπειριών. Ήδη η αρχή έχει γίνει με παιχνίδια όπως τα Minecraft, Roblox και Fortnite. Μάλιστα, μέσα στο 2021 η Facebook μετονομάστηκε σε Meta για να κεφαλαιοποιήσει το νέο περιβάλλον.

Κβαντικοί υπολογιστές

Η βασική ιδέα των κβαντικών υπολογιστών από τους πίνακες των επιστημόνων της δεκαετίας του 1990 αναπτύχθηκε σε έναν ανταγωνισμό δισεκατομμυρίων ανάμεσα σε εταιρείες, κυβερνήσεις και startups. Στόχος η δημιουργία ενός νέου είδους υπολογιστών. Για ορισμένους μαθηματικούς ένας κβαντικός υπολογιστής θα μπορούσε να ξεπεράσει σε επιδόσεις οποιοδήποτε συμβατικό σύστημα πραγματοποιώντας ταχύτατη εκτέλεση εργασιών και υπολογισμών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην κρυπτογραφία, τη χημεία ή τα οικονομικά.

Ένα μέτρο σύγκρισης της ισχύος είναι ο αριθμός των qubits που διαθέτει ένας κβαντικός υπολογιστής. Μία κινεζική επιστημονική ομάδα έχει αναπτύξει ένα σύστημα με 66 qubits. Η αμερικανική IBM ελπίζει να φτάσει στα 433 qubits το 2022 και τα 1.000 qubits την επόμενη χρονιά.

Διεπαφή εγκεφάλου

Τον Απρίλιο του 2021 ο Ίλον Μασκ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι μία μαϊμού κυριολεκτικά «έπαιξε ένα βιντεοπαιχνίδι τηλεπαθητικά χρησιμοποιώντας ένα μικροτσίπ εγκεφάλου». Η εταιρεία του, η Neuralink, είχε εμφυτεύσει δύο μικροσκοπικά ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο της μαϊμούς και στη συνέχεια τα σήματα των ηλεκτροδίων μεταδίδονταν ασύρματα και αποκωδικοποιούνταν από έναν υπολογιστή. Με τον τρόπο αυτό η μαϊμού ήταν σε θέση να παίζει το γνωστό παιχνίδι Pong χρησιμοποιώντας μόνο το μυαλό της.

Μέσα στο 2022 η Neuralink ελπίζει ότι θα μπορέσει να δοκιμάσει τη συσκευή και σε ανθρώπους, επιτρέποντας σε άτομα με προβλήματα παράλυσης να χρησιμοποιούν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Μία άλλη εταιρεία, η Synchron, έχει ήδη λάβει έγκριση από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές να ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους μίας παρόμοιας συσκευής. Η συσκευή της Synchron συνδέεται με τον εγκέφαλο μέσω των αγγείων στο λαιμό του ατόμου. Στόχος της εταιρείας είναι πέρα από την παροχή βοήθειας σε ανθρώπους με παράλυση να χρησιμοποιηθεί η μέθοδός της και για τη διάγνωση και θεραπεία παθήσεων του νευρικού συστήματος.

Τεχνητό κρέας και ψάρι

Ήδη δεκάδες εταιρείες ανά τον κόσμο παράγουν τεχνητό κρέας σε βίο-αντιδραστήρες. Η μέθοδος αρκετά απλή: κύτταρα από τα ζώα λαμβάνονται και στη συνέχεια εμπλουτίζονται με ένα μίγμα που αποτελείται από πρωτεΐνες, σάκχαρα, λίπη, βιταμίνες και μέταλλα. Για το 2022 αναμένεται αρκετές εταιρείες να λάβουν σχετικές άδειες, όπως η ισραηλινή SuperMeat (παράγει μέρη κοτόπουλου) και η αμερικανική Finless Foods που ειδικεύεται στην παραγωγή τεχνητού τόνου.

, ,
Related Posts with Thumbnails

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

New Carousel

Mag Post 2

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate

Combined Post

Combined Posts 2

Facebook

Comments

recentcomments

Recent Posts

freegr

pc


Categories

1080p 128bit 12Ghost 12MP 1821 1TB 1Teraflop 2012 22nmSRAM 24Mbps 24Mpbs 24W 25Gbps 25nm 28η Οκτωβρίου 28nm 32bit 32nm 3alityDigitalLLC 3D 3E 3G 3G.Nokia 3GHSDPA 3nm 3way 45nm 4890 4890x2 4GB 55nm 5800 5D 5G 5TB 64-bit 64bit 65nm 6core 6MBcache 790GX 7gBPS 80HDD 890FX 9150e 920Core7 936 945GSE 9600GT 9800GT Α αγορά ΑΕΠΙ Αεροπορία Αθήνα Αινστάιν ακρίβεια ανακύκλωση ανάπτυξη ανεργία άνθρωπος ανταγωνισιτκότητα απάτη απόδοση άρωμα ασύρματα ασφάλεια ασφαλιστικό αυξήσεις αυτοκίνητα βιβλία βίντεο βιομηχανία Βουλή Γη γιορτές Γκόρ γονείς γραφειοκρατία Δ.Ε.Η Δ.Ε.Η. δαιδίκτυο δεδομένα Δήμοι δημοκρατία δημόσιο δημοσιογραφία δημοσκόπηση διαδικτυο διαδίκτυο διαδίτκυο Δίας διάστημα διαφήμιση Διαφθορά δικαιοσύνη δίκτυα δικτύωση δίτκυο δρόμοι Δωρεάν Ε.Ε. Ε.Ε.Τ.Τ Ε.Ε.Τ.Τ. Ε.Ε.Χ.Ι Ε.Μ.Π Ε.Ρ.Τ Ε.Υ.Π. έγκλημα ΕΔΕΤ ΕΕΤΤ Εθνική ειδ ειδησεις ειδήσεις ειδήσιες εικόνα έκθεση εκπαίδευση εκπομπές έκφραση ελευθερία Ελλα΄δα Ελλάδα Ελλλάδα εμπόριο ενεργεια ενέργεια ενημέρωση Ένωση καταναλωτών ΕΠΑΚ επιδόσεις επικοινωνία επικοινωνίες επιστήμη επιστημονική επιχειρήσεις έρευνα έρωτας ευκρίνεια ευρυζωνικά ευρυζωνικότητα Ευρώπη ζωή Η.Π.Α Η.Π.Α. ηλεκρονικό ηλεκτρικά ηλεκτρονική ηλεκτρονικό ηλιακός θερμότητα Θεσσαλονίκη ιδιοκτησία ιδωιτικότητα Ιμια ΙΝ.ΚΑ ίνες Ιντερνετ Ιντερνέτ Ιστορία Κ.Π.Σ καινοτομία καιρός κάμερεςς Καρβέλας καρκίνος καταναλωτές καταναλωτής κβαντική Κίνα κινητά κλησεις κλήσεις Κλώνος κοινωνία Κομισιόν Κόσμος Κράτος κρίση κριτική κρυπτογράφηση Κυβέρνηση Κυπαρισσία Λαζόπουλος λειζερ λιμάνια λογισμικό μέλλον μεσσηνία Μετρό ΜΙΤ μουσική μπαταρίες Μπουκοτάζ νεα νέα νεολαία νοημοσύνη νοικοκυριά Νόμπελ Ειρήνης Ο.Τ.Α. Ο.Τ.Ε. Ο.ΤΕ. οθόνες οικογένεια οικολογία οικονομία οικοσύστημα Ολυμπιάδα ΟΟΣΑ οπτικές ΟΤΕ Παιδεία παιδιά παιχνίδια Παρατηρητήριο Παρελάσεις πειρατεία πειρατία περιβάλλον περιεχόμενο Περιφέρειες πιστωτικές Πλανητάριο Πληροφορία Πληροφορική πνευματική ποδόσφαιρο πολιτεία πολιτική πολιτικοί πορνό πορνογραφία Ρ.Α.Ε Ρ.Α.Ε. ράδιο ραδιόφωνο ρομπότ Ρουσσόπουλος Σ.Δ.Ι.Τ. ΣΑΕ ΣΑΠΤΕ σάτυρα σέξ Σηφάκης σπορ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σύμπαν σχολεία σχολείο σψιφι σωματίδιο ταινίες τεχ τεχνητή τεχνολογία τηλειατρική τηλεόραση τηλεπικοινωνίες τηλεφωνία Τουρισμός Τουρκία τράπεζες Τρίκαλα υγεία υπολογιστές υπολογιστής υπουργεία Υπουργέια φακελλάκι φαντασία φορ φορητοί φορητός φορτιστής φτώχεια χάκερ χειρόγραφα Χριστούγεννα ψηφιακά ψηφιακές ψηφιακή ψηφιακό A.E.P.I A.I a100fm ABL academy accurancy Acer activephase Adamo add add/remove Adobe AdobeFlash ADSL ADSLtech Advancedclock advent alcatel AM2+ AM3 AMD AMD64 AMDPuma amilo AMOLED AND Android anonymous Anti-shock antializing antivirus API Aplle apple applications APU archos ArmCortex army Arrandale Arthas Aspire4930 aspireone AsRock asus AsusTurboVEVO athens AthlonNeo AthlonX2 AthlonX3 AthlonX4 ATI ATIHDMI ATIMobilityHD ATIRadeon ATIRadeonHD Atom Atom330 AtomDuo audio avast avatar AVI Avivo Azure Backup bandogo bandwidth battery BD Beijing2008 benchmarking Bigbang bing bios BIOSTAR BIT Bizzard blackberry blackcaviar blackedition Blizard Blizzard bloggers blogs Bluetooth BluRay Bly Ray BMW Bobcat boeing bootable browser browsers BSA BT BT2.0 bug bugs BumpTop C.E.S. cache caching Caipella calc Calfeine Callibration Calpella camcorders capcom car carPC Catalyst ccleaner CE3100 Cebit CeleronD Cell Centrino2 Centrinoduo CEO CERN ces championship chat chem CherryPal chipset ChipsetH57 Chrome530gt ChromeOS Cisco Clarke cleanup ClearCMOS clockgen cloneDVD cloning cloud cloudpc cmd cmputing codecs Columbus com commodore comodo Compal computex computing concept conferences Congo conn-xTV Connection controlpanel cooler core core2duo Core2Extreme Core2Quad corei3 corei5 Corei7 Corei7Extreme corei9 CoreVpro Corsair COSMOTE cpu cpu-gpu Creative creditcard CRM CrossfireX crucial CSRF cuda cybercrime cypress D-Link Danube DART data datacenters DataTraveler DDR1066 DDR1333 DDR3 DDR4 Debian dekstop Dell demo deneb desktop Developer Devicestage Devilsmaycry4 dfi digital DigitalPro DirectX DirectX11 Displayport domain Dot doubleplay DowJones downloads DraftN Dragonplayer Drive Drivermax drivers drives DSLAM DSLR DTE DTN dualboot dualchannel DualcoreNehalem DualDVI DualGPU dualslot Dunnington DVD DVI DX11 dynabook e-commerce e-mail e-shop E.E. E3 E72 E8100 Eλλάδα EAH5850 ebay ebook eCPU EDGE EeePC EeepC1101HA EeepcT191 EETT efficiency EFI embedded emulators EN9500GT encoding energyeficient ericsson ESA eSata Ethernet Euro2008 Europe event Everex eVGA expansionpack explorer Extreme Eyefinity F6V-C1 Facebook Facebook news Facebook.internet fallout3 Fansink farcry2 FBCcache Fermi ferrariOne festival FFTH FIFA fileden filedropper filehosting files filesharing filters Finalfanatacy Firefox FireGL8650 firewall firewire800 fixes flashplayer flexible FlexiISN Flickr Flock fm Ford format Forthnet Forum FOXCONN fps framerate freegr freegr.gr Freescale frree FSB1066 FTC FTTH Fujitsu fujitsu-siemens FullHD Fusion future fx5800Quatro G-Force G300 G41 GA780SLi-DS5 gadgets gadgets tech Gameconvetion gamepad gamepay gameplay gamers games gamin gaming gaming tech Gates Gbps GDDR3 GDDR5 Geforce Geforce220 Geforce260 Geforce9500GT Geforce9800GTX Geforcegtx280 Geforcegtx295 Geforcegtx465 Geforcegtx480 gigabit Gigabyte Gingle Glaciator globe gmaes GodofWar goldfamers Google google.tech GoogleChrome Gparted GPCPU GPRS GPS GPU gr GrandTheftAuto graphics Grass greece Greeenpower greeksubs GreenIT GSMA GT295 GT300 GTC260 gtx280 GTX295 GTX460 GTX680 Gulftown Gyy H55 hack hackers hacking hard hardcore harddrive hardwar hardware havok HCDP HD HD-DVD HD3300 HD5870 HDD HDDVD HDMI HDstreaming HDTV HDvideo Hellenic Hellenictask Hellug hgh definition highdef Hitachi hitech HMX-U10 HOL homecinema hotspot HP HPIpaq914 HSDPA HTC HTCShift HTML5.0 HTPC Huawei Hydra HydridCrosffire HydridSLI HydridSSD Hynix HyperThreading Hypertransport3 HyperXT1 I.E. I.E.8 IBM ICANN IDC IdeapdS10 Idemitsu IDF Idle IEDM IEEE IFA IFA2008 IFPI IGP Iinternet IMAGINECup imdb Inel infoquest Infosystem inte Intel Intel.Quad Intel945GC Intel945GSE IntelA110 IntelAtom IntelCoreDuo IntelCorei7 INTELGMAX4500 Intelmatrix IntelX58Express interface intern internet internet.E.U. internetexplorer internetradio Internettablet ION ION2 IP ip adress IPν6 iPad iphone iPlayer ipod iptv ipv6 ISP ISP. Ispironmini12 Itanium itnel Java JoliCloud K10 KatanaGTI kde-pim KDE4.1 keyboard kids Kingston Kmail Kmetalgate Konami L3cache lanparty lapt laptop Larrabe laser law layer LCD LED Lenovo Leo LG li-ion Liano LifeSpace lifestyle Lightframe LightPeak links Linksys LiNUX live Livemesh livemessenger liveTV LLU logitech Loop LTE Lynnfield M.I.T. M93 M97 MacOS MAD Mai mainstream malware marketing matrixGTX285 Matsushita MaximusIIIFormula Mbit Meego memory messaging mews MI5remote MicroATX microSD microsoft MicroUSB MID MID. minibook mininova miniPCIe minis Mio miroamer MIT MKV MMOGs MMORPG MOBIL mobile Mobile945GM mobileWiMax mobility Moblin mobo mobos mobos785hipset models monos montevina moorestown Morph motherboard motorola mousepads movies mozilla mp3 mp3players mp4 MPEG-1 MPEG-4 Mpps msi msic msn multi-GPU multicore Multimedia Multiplayer multiplier multithreating multitouch music mybook mybookmirror myphone myspace Myunistaller NAND Nano nanotechnology NASA NASDAQ nature NC10 NEC Nehalem NeoX2 NetbookNB100 netbooks netops new news news tech Nexus NFL nForce nforce 790i nforce780 ning nintendo nokia Northbridge notebooks NSN Nvidia NvidiaGF100 NvidiaSLI nviroment Nvision2008 NVRAM Nymonyx O.T.A. O.T.E OCZ office2007 office2010 office2012 Okteta OLED OLEDTV OLPC on line online OnTelecom Open source OpenGL Openoffice3.0 Opera Operton Origami OTE OTE.ADSL Otenet overclocking Ovistore oxconn Oympic p2p P45 P55 P57 P67 P6TD Deluxe PackardBell Packet pad panasonic partition patch Pavillion pc PCB pci express pci express 3.0 PCIe PCIExpress PCIslots PDA pdf peace Penryn pentium4 pentiumE pentiumSU2700 performance PES2009 PES2010 pestaola Phenon PhenonIIX4955 PhenonX2 PhenonX49950 PhenonX6 Philips phising Phoenix phone photo Photoshop Physx PineTrail Pineview Pioneer piracy platters Playstation Playstation3 PMP portal Poulsbo power powercolor Powergate PRAM press-gr PrivateFolder procesors processlasso processors projectors proxyserver PS3 pspGo PSU Puma Q57 q9100 Qcard QPI quadchannel Quadcore QuadSLI Qualcomm Quanta Quest quicklock quicstart QVGA R800 RadeonHD Radeonhd3650 RadeonHD4830 RadeonHD4870X2 RadeonHD5830 radio radio936 Raid RAM rapidshare RealD3D Realtek recovery registry retail Ribbon riping robot rootkit router RTM RV740 RV770 rv770le RV790 RV870 S3Graphics s60 s60 touch Sabine Safari samsung sandisk Sandy SandyBridge SaoPaolo SAP Sapphire SAS sata sata3.0 SATA3.0Gbps SATA6.0Gbps school SciB science scifi Seagate search searching secure security Server2008 servers serversHTAsist services setfsb setiHome sex sfc shadermodel shaderr sharing sharp Shirt shoutcast sidebar Siemens sites skype SleepnGharge SLI SLI2 Smarconnect smartphone sms SO-DIMM SOAP soccer social networking socket socket775 software SOHO SOI Solaris son sonata Sony sony ericsson Sonyericsson sot sound sp1 sp2 sp3 space speed Speedstep Spider Sports Sprint spyware ssd SSE4.2 SSL start starwars steppinh/ModelSLAEN stream streaming Strike stuff subnotebook subnotebooks suggest Sun superleague superPC SuperRV770 surface suse symantec symbian sytemtray T101H t91 tablet TB TDD9000 TDP tech tech.news tecn Tegra2 Tegra3 Tellas terraflops Tesla tessellation TFT THQ Thuban thunderbolt timeline timings tips Tohiba tomorrow torrent Toshiba touchscreen Touchsmart touchUI Trillian Triple-SLI TriplechannellDDR3 tripleplay tripleSLI trojan truevision Tuning Turboboost turbocore Turbomemory TurboV TurionX2Ulra tutorial TV Tvout tvtuner tweaking twitter U.S.A. ubuntu UE40B6000 UEFA UEFI ugo Ui ultraportable UMPC UMTS Unisus univercity update updates url usa USB 3.0 USB2.0 USB3.0 USBflash VaioF VaioP VaioX VaioZ VDSL VEMUS Venus VIA vibering video Viewsonic virtualDub virtualization virus Vision Vista VistaSP2 visualstudio vivodi VlcPlayer vLite VMD vodafone Voip VoltageTweak Waffer watercooling WD web webcam WebOS websurfing westmere WHDI wi-fi wi-max widescreen widgets WiFi WiGig.wireless Wikipedia WilCharge WiMax Windows windows10 Windows11 windows7 windows8 WindowsIstaller windowsmobile Windowsresize Windowsvista WindowsXP wireless WirelessHD wirelless WMC wordpress works workshop world worms Wow write WWF x18-m x25-m X380 X49530e X58 xbox360 XD1 Xeon7400 XeonX7460 XFX XML Xnote110 XP XPERIA X1 XPERIA X1 QWERTY XPERIA X10 Xtreme xxx Yahoo Youtube Yukon Z530 zune

Gallery

science