2022 – Πώς θα είναι τη νέα χρονιά, οι αλλαγές που θα φέρουν πανδημία και τεχνολογία

 


Πανδημία και τεχνολογία θα επιφέρουν μεγάλες αλλαγές στον πλανήτη μας και το 2022. Τον Νοέμβριο του 2021 η Λισαβόνα φιλοξένησε το τεχνολογικό συνέδριο Web Summit και σε αυτό, αρκετοί επιστήμονες ή ειδήμονες στο αντικείμενό τους, επιχείρησαν να χαρτογραφήσουν το πώς θα είναι ο πλανήτης το 2022.

Το ertnews.gr παρουσιάζει τι συζητήθηκε στο συγκεκριμένο συνέδριο.

Στον απόηχο των όσων έγιναν το 2021 κεντρικό πρόσωπο ήταν η Φράνσις Χόγκεν και οι αποκαλύψεις που έκανε για το πώς λειτουργεί το Facebook. ‘Οπως είπε η ίδια, «είμαστε σε μία πολύ ιδιαίτερη κατάσταση.

Υπάρχουν και άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως η Google και το Twitter. Η Google έχει ανθρώπους που αναλύουν τα δεδομένα κάθε μέρα. Πολλοί κάνoυν εργασίες πάνω σε αυτά και γίνεται μεγάλη δημόσια συζήτηση σχετικά με το τι πρέπει να γίνει. Το Twitter κάνει το ίδιο πράγμα, έχoυν μία συνεχή ροή δεδομένων που παρακολουθούν. Ένας σοκαριστικά μεγάλος αριθμός πληροφοριών από το Facebook απεικονίζονται στη ροή δεδομένων του Twitter. Αυτό είναι κόκκινη σημαία.

Είναι παραπλανητικό αυτό που λένε για τυχαία διαλογή, ότι διαλέγω ένα θέμα και κάνω τυχαία αναζήτηση. Πιστεύω στη δύναμη των αρχείων και της καταγραφής και θεωρώ ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για να κάνουν υπεύθυνες επιλογές. Όπως με βοήθησε η μητέρα μου να γράψω στην κατάθεσή μου (στη Γερουσία), κάθε άνθρωπος δικαιούται την αξιοπρέπεια της αλήθειας».

Ο ρόλος των social media

Τα όσα είπε η Χόγκεν έφεραν εκ νέου στο προσκήνιο τον ρόλο των social media στον δημόσιο διάλογο αλλά και την απειλή που συνιστούν για κάποιους για την ίδια τη δημοκρατία. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Debora Archer (NYU School of Law), «νομίζω ότι η δημοκρατία είναι εύθραυστη. Απαιτείται να έχουμε την προσοχή μας και να την προστατεύουμε. Αν το δικαίωμα της ψήφου θεωρείται το θεμέλιο της δημοκρατίας, τότε η δημοκρατία καταρρέει το θεμέλιο αυτό καταρρέει. Τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε στην συμμετοχή μας στη δημοκρατία είναι επικίνδυνα καθώς αντιπροσωπεύουν τις προθέσεις κάποιων ανθρώπων να μείνουν στην εξουσία για πάντα.

Και επιτρέπουν την πρόσβαση σε άλλους μόνο όταν αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν πει ότι η λευκή ανωτερότητα στις ΗΠΑ είναι εκτός ελέγχου. Η δημοκρατία αποτελεί απειλή για τη λεύκη ανωτερότητα και για αυτό το λόγο και εκείνη είναι απειλή για τη δημοκρατία μας. Παλαιότερα πιστεύαμε ότι το μοναδικό ζήτημα ήταν να έχουν πρόσβαση εκείνοι που βρίσκονται στο περιθώριο: μαύροι, άνθρωποι αλλού χρώματος, αλλά τώρα το ζητούμενο είναι να δώσουμε πρόσβαση στη δημοκρατία σε όλους».

Η αντίθετη άποψη

Αντίθετη άποψη έχει ο David Simas, CEO του Obama Foundation. «Δίχως να παραβλέψω τις προκλήσεις που όλοι βλέπουμε, πριν από δύο ημέρες στην κοινοπολιτεία της Βιρτζίνια η συμμετοχή όλων ήταν μεγαλύτερη από αυτήν πριν από 2 χρόνια. Oι ενδιάμεσες εκλογές του 2018 ήταν αυτές με τη μεγαλύτερη συμμετοχή τα τελευταία 100 χρόνια.

Η συμμετοχή στις εκλογές του 2020 ήταν η μεγαλύτερη τα τελευταία 100 χρόνια. Από την προσωπική οπτική, από την οπτική του ψηφοφόρου μεγάλο μέρος αυτής της συμμετοχής ήταν εξαιτίας του θυμού και της οργής, αλλά από την άλλη πλευρά κοιτώντας περιοχές όπως η Βιρτζίνια, άνθρωποι από την αριστερά και τη δεξιά καταγράφουν τη συμμετοχή όπως θα έπρεπε να κάνουν δουλεύοντας πάνω στις δημοσκοπήσεις και στη μετάβαση της εξουσίας, βλέπουμε λοιπόν, ότι θεσμοί έχουν κρατήσει την ισχύ τους, όπως έπρεπε να γίνει».

Η Δανία προπορεύεται στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης

Μία χώρα πρότυπο στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης, η Δανία, δίνει τη δική της απάντηση στο πώς μπορούν να οριοθετηθούν τα κοινωνικά δίκτυα. Μιλώντας στο Web Summit ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Simon Kollerup, ανέφερε: «Η προσέγγισή της Δανίας είναι ότι θέλουμε τους δημοκρατικά εκλεγμένους πολιτικούς να είναι αυτοί που θα βάζουν το πλαίσιο για την κοινωνία μας και θα δημιουργούν τις νόρμες. Βλέπουμε στις μέρες μας ότι οι τεχνολογικοί κολοσσοί, οι αλγόριθμοι, οι ροές των δεδομένων όλο και περισσότερο γίνονται το πλαίσιο για την κοινωνία μας, για τις συνήθειες μας και για το πώς συμπεριφερόμαστε.

Η δική μας οπτική είναι ότι η δημοκρατία πρέπει να πάρει πίσω την εξουσία από τους τεχνολογικούς κολοσσούς. Για να αντιμετωπίσουμε τον πυρήνα του ζητήματος πρέπει να εξετάσουμε το επιχειρηματικό μοντέλο. Τη χρήση των δεδομένων, τους αλγόριθμους που δεν καταλαβαίνει κανένας, λίγοι άνθρωποι τους καταλαβαίνουν, αλλά δεν δρουν σχετικά με αυτούς.

Από την οπτική του πολιτικού είναι η στιγμή για να πάρει η δημοκρατία πίσω την εξουσία από τους τεχνολογικούς κολοσσούς, να φτιάξει το πλαίσιο λειτουργίας τους, το οποίο μπορεί να είναι βαρετό αλλά είναι απαραίτητο. Για αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση της Δανίας δημοσίευσε έναν οδηγό (δείτε τον εδώ) με τον οποίο επιχειρεί να συγκεντρώσει τα διαφορετικών ειδών debate που μπορείς να έχεις για τα προβλήματα τα οποία οι τεχνολογικοί κολοσσοί μπορούν να θέσουν σε μία κοινωνία».

Αν όλοι είχαν κάνει το εμβόλιο…

Αυτό, όμως δεν είναι το μεγαλύτερο ζήτημα των κυβερνήσεων. Ο κοροναϊός αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο, και το εμβόλιο το μοναδικό όπλο εναντίον του. Όπως ανέφερε ο κορυφαίος επιδημιολόγος, Dorry Segev, «αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι αν όλοι φορούσαν μάσκες και όλοι έκαναν το εμβόλιο, σε ένα μήνα θα το είχαμε εξαφανίσει. Και αυτό μπορούσε να γίνει πριν από ένα χρόνο, πριν από 6 μήνες, μπορεί να γίνει σήμερα ή ακόμη και σε τρεις μήνες από τώρα. Αν το 100% των ανθρώπων ακολουθούσε το κοινωνικό συμβόλαιο της υγείας θα είχε τελειώσει. Δεν θα χρειαζόταν να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις ανοησίες.

Όντας στην πρώτη γραμμή ιατρικά, αλλά και στην έρευνα ως επιδημιολόγος είναι απογοητευτικό, εξοργιστικό, αλλά και από την άλλη μας κάνει να αναρωτιόμαστε, πώς συνέβη; Υπάρχουν άνθρωποι που είναι τόσο ενάντιοι στα μέτρα Δημόσιας Υγείας και θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Φροντίζω ασθενείς για μεταμόσχευση και για να μπεις σε μία λίστα μεταμόσχευσης πρέπει να περάσεις από 15 διαφορετικές ιατρικές εξετάσεις, καμία από τις οποίες δεν είναι ευχάριστες.

Πρέπει να κάνεις μία σειρά από εμβόλια, τα οποία όλα είναι υποχρεωτικά. Δεν υπήρξε ποτέ ένα κίνημα ενάντια σε αυτό. Από τη στιγμή όμως που προσθέσεις το εμβολιο κατα του κορονοϊού στη λίστα, πολλοί είναι αυτοί που χάνουν το μυαλό τους. Και είναι εξαιτίας του γεγονότος ότι κάτι κάναμε πολύ λάθος. Πολιτικοποιήσαμε τη δημόσια υγεία, δημιουργήσαμε με κάποιο τρόπο μέσα από περίεργα μηνύματα, μέσα από έχθρα, δημιουργήσαμε ένα πολύ άγριο και ισχυρό κίνημα, το οποίο θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να κινηθεί ενάντια στα μέτρα δημόσιας υγιεινής. Και είναι παράξενο πώς το καταφέραμε αυτό αλλά το καταφέραμε»

Για την τηλεργασία

Παράλληλα, στην περίοδο της πανδημίας, η τηλεργασία ήταν μέρος της απάντησης σε μία προσπάθεια να διατηρηθούν οι ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης και αυτή αποτέλεσε αντικείμενο διερεύνησης στις εργασίες του Web Summit.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο CEO του Coursera (πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης), Τζεφ Ματζιονκάλντα, «πριν από την πανδημία ήταν πολλοί που έκαναν τηλεργασία, τώρα είναι πολύ περισσότεροι, σε δέκα χρόνια από τώρα πέντε χρόνια από τώρα θα είναι πολύ περισσότεροι. Δεν θα βρίσκονται όλοι σε τηλεργασία διαρκώς, νομίζω όμως ότι θα αυξάνεται το εργατικό δυναμικό που θα κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να πηγαίνουν σε ένα γραφείο».

Από την πλευρά της, η συνιδρύτρια της Branch, Mada Seghete, είπε: «Νομίζω ότι το μέλλον είναι υβριδικό. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που παίρνεις όταν είσαι σε ένα γραφείο με ανθρώπους 2-3 φορές την εβδομάδα και αυτό δεν νομίζω ότι θα φύγει. Συμφωνώ με αυτούς που λένε ότι θα υπάρχουν εταιρείες που θα είναι ολοκληρωτικά σε τηλεργασία. Θα είναι περισσότερες από ότι πριν, υπάρχει πάρα πολύ τεχνολογία που το επιτρέπει πλέον, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που τους λείπει η ανθρώπινη επαφή και νομίζω ότι η πλειοψηφία των εταιρειών θα είναι σε υβριδική μορφή».

Οι ελλείψεις που σημάδεψαν το 2021

Το 2021 σημαδεύτηκε από την έλλειψη επεξεργαστών, γεγονός που είχε επιπτώσεις και σε άλλους τομείς, όπως των υπολογιστών ή των αυτοκινήτων. Το ζητούμενο είναι ο τρόπος με τον οποίο η εν λόγω βιομηχανία θα ανασυνταχθεί για να αναταποκριθεί στη δεδομένη ανάγκη.

Όπως ανέφερε ο Simon Segers, CEO της Arm, «περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα αναμένεται να επενδυθούν τα επόμενα δύο χρόνια για να αυξήσουν τη δυνατότητα παραγωγής κατά 50% τα επόμενα πέντε χρόνια. Ένα από τα ερωτήματα αυτή τη στιγμή είναι πού θα προστεθεί αυτή η δυνατότητα. Η βιομηχανία της τεχνολογίας είναι εξαιρετικά διεθνοποιημένη. Εάν εξετάζατε τα εξαρτήματα που συναποτελούν το κινητό σας θα βλέπατε ότι προέρχονται από χώρες από όλο τον κόσμο. Το κινητό σας ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη πριν φτάσει σε ένα κατάστημα για να το αγοράσετε, επειδή η τεχνολογία έρχεται από παντού.

Κάποιες όμως από τις βιομηχανίες είναι συγκεντρωμένες σε συγκεκριμένα σημεία του κόσμου. Στην περίπτωση της βιομηχανίας των επεξεργαστών αρκετοί από τους κατασκευαστές, βρίσκονται στην Ασία. Εξαιτίας λοιπόν της έλλειψης πολλοί αναρωτιούνται αν η σύνθεση της βιομηχανίας αυτής είναι η σωστή για το μέλλον. Το θέμα λοιπόν είναι πώς επενδύουμε σε διαφορετικές χώρες ώστε να μεταφερθεί η βιομηχανία εκεί. Είναι ένα σχέδιο που περιέχει υψηλό ρίσκο. Ένα ολόκληρο οικοσύστημα βρίσκεται γύρω από τα εργοστάσια των επεξεργαστών. Υλικά, πολλά χημικά, ολόκληρος ο περιοδικός πίνακας χρησιμοποιείται στη δημιουργία επεξεργαστών. Και χρειάζεσαι αυτά τα υλικά σε βιομηχανική κλίμακα. Για να τα αξιοποιήσει κάποιος στην παραγωγή χρειάζεται να τα τεστάρεις, να τα πακετάρεις, δεν είναι τόσο απλό».

Οι εξελίξεις στη νευροεπιστήμη

Την ίδια ώρα, το ανέβασμα της ανθρώπινης προσωπικότητας ως ψηφιακή ολότητα στο διαδίκτυο αν και αποτελεί αντικείμενο μυθοπλασίας, οι εξελίξεις στην νευροεπιστήμη φαίνεται πως τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και πολύ σύντομα θα βρεθούμε εκεί.

Σύμφωνα με την Άνα Μαικίς της Neuroelectrics «νομίζω ότι το μέλλον μοιάζει περισσότερο με επιστημονική φαντασία από όσο νομίζουμε. Στο μέλλον θα έχουμε περισσότερο από ότι νομίζουμε αυτό που ονομάζεται νευρωνικοί δίδυμοι, ψηφιακά αντίγραφα του εγκεφάλου στο νέφος. Εταιρείες σαν και εμάς θα μπορούν να εξατομικεύσουν τις θεραπείες. Χτίζουμε λοιπόν αυτά τα κλειστά κυκλώματα μοντελοποίησης των εγκεφάλων όπου οι άνθρωποι στο σπίτι θα μπορούν να συγκεντρώνουν τα δεδομένα του εγκεφάλου τους και θα έχουν εξατομικευμένες θεραπείες σε έναν διαρκή κύκλο. Θα μάθουμε περισσότερα για τον εγκέφαλο από όσα γνωρίσαμε τα τελευταία 30 χρόνια επειδή η νευρο-τεχνολογία έχει έρθει για να μείνει. Αυτές οι νευρωνικές τεχνολογίες θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται ο άνθρωπος και θα έχουν πολύ μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή μας. Νομίζω ότι μπαίνουμε στην εποχή του εγκεφάλου».

Για την εικονική πραγματικότητα

Λιγότερο τρομακτική, εξίσου εντυπωσιακή η εικονική πραγματικότητα ετοιμάζεται για άλματα και ο γνωστός μουσικός Ζαν Μισέλ Ζαρ φέρνει τη μουσική φαντασία σε αυτήν τη νέα υβριδική διάσταση. «Η εικονική πραγματικότητα είναι το ξεκίνημα μιας νέας εποχής.

Όλοι οι παλιοί κανόνες δεν ισχύουν πια. Γιατί τώρα η φαντασία είναι το μόνο όριο. Δεν υπάρχουν πια φυσικοί περιορισμοί. Δεν υπάρχει βαρύτητα και κανένας κανόνας δεν έχει γραφτεί σε πέτρα. Ως καλλιτέχνης είναι εκπληκτικό να μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη νέα τεχνολογία για να δημιουργήσω φανταστικά περιβάλλοντα, τα οποία προέρχονται απευθείας από τη φαντασία μου. Η φαντασία είναι το όριο. Κάθε λεπτομέρεια της παράστασης, όπως ο σχεδιασμός του ήχου, ο φωτισμός, ακόμα και το πώς φαίνομαι μπορεί να αλλάξει
και να επανακαθοριστεί και αντί να σκέφτομαι πώς θα σχεδιάσω το σκηνικό ονειρεύομαι
νέους κόσμους, οι οποίοι αντικατοπτρίζουν το όραμα μου».

Το βλέμμα στο διάστημα

Με το βλέμμα στο μέλλον και τους άλλους πλανήτες η NASA δείχνει τον δρόμο όχι μόνο για τα αστέρια αλλά και όλους τους πρωτοπόρους που αναζητούν εκείνη την αλλαγή που χρειάζεται ο κόσμος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Carlos Garcia Galan, στέλεχος της NASA, «το να επιστρέφουμε στη Σελήνη δεν είναι για να επαναλάβουμε κάτι που είχαμε κάνει στο παρελθόν, είναι για να αναπτύξουμε την τεχνογνωσία θα μας επιτρέψει να πάμε ακόμα πιο μακριά. Μπορούμε να βρούμε υλικά στη σελήνη που είναι πολύτιμα για να συνεχίσουμε την πορεία μας προς άλλους πλανήτες όπως ο Άρης. Ξέρουμε ότι υπάρχει νερό εκεί, ενδεχομένως και εμπορικές εταιρείες να βρουν τρόπο ώστε να βγάλουν χρήματα. Υπάρχει λοιπόν ο επιστημονικός λόγος που το κάνουμε, ο οικονομικός λόγος αλλά και ένας λόγος πολύ σημαντικός για τον οποίο δεν μιλάμε αρκετά και αυτός είναι να εμπνεύσουμε άλλους ανθρώπους. Να εμπνεύσουμε το μελλοντικό κύμα εξερευνητών, ακόμη κι αν δεν είναι στον τομέα του Διαστήματος, να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να δουν ότι αυτό που μοιάζει απίθανο, μπορούμε να το κάνουμε».

, ,
Related Posts with Thumbnails

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

New Carousel

Mag Post 2

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Translate

Combined Post

Combined Posts 2

Facebook

Comments

recentcomments

Recent Posts

freegr

pc


Categories

1080p 128bit 12Ghost 12MP 1821 1TB 1Teraflop 2012 22nmSRAM 24Mbps 24Mpbs 24W 25Gbps 25nm 28η Οκτωβρίου 28nm 32bit 32nm 3alityDigitalLLC 3D 3E 3G 3G.Nokia 3GHSDPA 3nm 3way 45nm 4890 4890x2 4GB 55nm 5800 5D 5G 5TB 64-bit 64bit 65nm 6core 6MBcache 790GX 7gBPS 80HDD 890FX 9150e 920Core7 936 945GSE 9600GT 9800GT Α αγορά ΑΕΠΙ Αεροπορία Αθήνα Αινστάιν ακρίβεια ανακύκλωση ανάπτυξη ανεργία άνθρωπος ανταγωνισιτκότητα απάτη απόδοση άρωμα ασύρματα ασφάλεια ασφαλιστικό αυξήσεις αυτοκίνητα βιβλία βίντεο βιομηχανία Βουλή Γη γιορτές Γκόρ γονείς γραφειοκρατία Δ.Ε.Η Δ.Ε.Η. δαιδίκτυο δεδομένα Δήμοι δημοκρατία δημόσιο δημοσιογραφία δημοσκόπηση διαδικτυο διαδίκτυο διαδίτκυο Δίας διάστημα διαφήμιση Διαφθορά δικαιοσύνη δίκτυα δικτύωση δίτκυο δρόμοι Δωρεάν Ε.Ε. Ε.Ε.Τ.Τ Ε.Ε.Τ.Τ. Ε.Ε.Χ.Ι Ε.Μ.Π Ε.Ρ.Τ Ε.Υ.Π. έγκλημα ΕΔΕΤ ΕΕΤΤ Εθνική ειδ ειδησεις ειδήσεις ειδήσιες εικόνα έκθεση εκπαίδευση εκπομπές έκφραση ελευθερία Ελλα΄δα Ελλάδα Ελλλάδα εμπόριο ενεργεια ενέργεια ενημέρωση Ένωση καταναλωτών ΕΠΑΚ επιδόσεις επικοινωνία επικοινωνίες επιστήμη επιστημονική επιχειρήσεις έρευνα έρωτας ευκρίνεια ευρυζωνικά ευρυζωνικότητα Ευρώπη ζωή Η.Π.Α Η.Π.Α. ηλεκρονικό ηλεκτρικά ηλεκτρονική ηλεκτρονικό ηλιακός θερμότητα Θεσσαλονίκη ιδιοκτησία ιδωιτικότητα Ιμια ΙΝ.ΚΑ ίνες Ιντερνετ Ιντερνέτ Ιστορία Κ.Π.Σ καινοτομία καιρός κάμερεςς Καρβέλας καρκίνος καταναλωτές καταναλωτής κβαντική Κίνα κινητά κλησεις κλήσεις Κλώνος κοινωνία Κομισιόν Κόσμος Κράτος κρίση κριτική κρυπτογράφηση Κυβέρνηση Κυπαρισσία Λαζόπουλος λειζερ λιμάνια λογισμικό μέλλον μεσσηνία Μετρό ΜΙΤ μουσική μπαταρίες Μπουκοτάζ νεα νέα νεολαία νοημοσύνη νοικοκυριά Νόμπελ Ειρήνης Ο.Τ.Α. Ο.Τ.Ε. Ο.ΤΕ. οθόνες οικογένεια οικολογία οικονομία οικοσύστημα Ολυμπιάδα ΟΟΣΑ οπτικές ΟΤΕ Παιδεία παιδιά παιχνίδια Παρατηρητήριο Παρελάσεις πειρατεία πειρατία περιβάλλον περιεχόμενο Περιφέρειες πιστωτικές Πλανητάριο Πληροφορία Πληροφορική πνευματική ποδόσφαιρο πολιτεία πολιτική πολιτικοί πορνό πορνογραφία Ρ.Α.Ε Ρ.Α.Ε. ράδιο ραδιόφωνο ρομπότ Ρουσσόπουλος Σ.Δ.Ι.Τ. ΣΑΕ ΣΑΠΤΕ σάτυρα σέξ Σηφάκης σπορ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σύμπαν σχολεία σχολείο σψιφι σωματίδιο ταινίες τεχ τεχνητή τεχνολογία τηλειατρική τηλεόραση τηλεπικοινωνίες τηλεφωνία Τουρισμός Τουρκία τράπεζες Τρίκαλα υγεία υπολογιστές υπολογιστής υπουργεία Υπουργέια φακελλάκι φαντασία φορ φορητοί φορητός φορτιστής φτώχεια χάκερ χειρόγραφα Χριστούγεννα ψηφιακά ψηφιακές ψηφιακή ψηφιακό A.E.P.I A.I a100fm ABL academy accurancy Acer activephase Adamo add add/remove Adobe AdobeFlash ADSL ADSLtech Advancedclock advent alcatel AM2+ AM3 AMD AMD64 AMDPuma amilo AMOLED AND Android anonymous Anti-shock antializing antivirus API Aplle apple applications APU archos ArmCortex army Arrandale Arthas Aspire4930 aspireone AsRock asus AsusTurboVEVO athens AthlonNeo AthlonX2 AthlonX3 AthlonX4 ATI ATIHDMI ATIMobilityHD ATIRadeon ATIRadeonHD Atom Atom330 AtomDuo audio avast avatar AVI Avivo Azure Backup bandogo bandwidth battery BD Beijing2008 benchmarking Bigbang bing bios BIOSTAR BIT Bizzard blackberry blackcaviar blackedition Blizard Blizzard bloggers blogs Bluetooth BluRay Bly Ray BMW Bobcat boeing bootable browser browsers BSA BT BT2.0 bug bugs BumpTop C.E.S. cache caching Caipella calc Calfeine Callibration Calpella camcorders capcom car carPC Catalyst ccleaner CE3100 Cebit CeleronD Cell Centrino2 Centrinoduo CEO CERN ces championship chat chem CherryPal chipset ChipsetH57 Chrome530gt ChromeOS Cisco Clarke cleanup ClearCMOS clockgen cloneDVD cloning cloud cloudpc cmd cmputing codecs Columbus com commodore comodo Compal computex computing concept conferences Congo conn-xTV Connection controlpanel cooler core core2duo Core2Extreme Core2Quad corei3 corei5 Corei7 Corei7Extreme corei9 CoreVpro Corsair COSMOTE cpu cpu-gpu Creative creditcard CRM CrossfireX crucial CSRF cuda cybercrime cypress D-Link Danube DART data datacenters DataTraveler DDR1066 DDR1333 DDR3 DDR4 Debian dekstop Dell demo deneb desktop Developer Devicestage Devilsmaycry4 dfi digital DigitalPro DirectX DirectX11 Displayport domain Dot doubleplay DowJones downloads DraftN Dragonplayer Drive Drivermax drivers drives DSLAM DSLR DTE DTN dualboot dualchannel DualcoreNehalem DualDVI DualGPU dualslot Dunnington DVD DVI DX11 dynabook e-commerce e-mail e-shop E.E. E3 E72 E8100 Eλλάδα EAH5850 ebay ebook eCPU EDGE EeePC EeepC1101HA EeepcT191 EETT efficiency EFI embedded emulators EN9500GT encoding energyeficient ericsson ESA eSata Ethernet Euro2008 Europe event Everex eVGA expansionpack explorer Extreme Eyefinity F6V-C1 Facebook Facebook news Facebook.internet fallout3 Fansink farcry2 FBCcache Fermi ferrariOne festival FFTH FIFA fileden filedropper filehosting files filesharing filters Finalfanatacy Firefox FireGL8650 firewall firewire800 fixes flashplayer flexible FlexiISN Flickr Flock fm Ford format Forthnet Forum FOXCONN fps framerate freegr freegr.gr Freescale frree FSB1066 FTC FTTH Fujitsu fujitsu-siemens FullHD Fusion future fx5800Quatro G-Force G300 G41 GA780SLi-DS5 gadgets gadgets tech Gameconvetion gamepad gamepay gameplay gamers games gamin gaming gaming tech Gates Gbps GDDR3 GDDR5 Geforce Geforce220 Geforce260 Geforce9500GT Geforce9800GTX Geforcegtx280 Geforcegtx295 Geforcegtx465 Geforcegtx480 gigabit Gigabyte Gingle Glaciator globe gmaes GodofWar goldfamers Google google.tech GoogleChrome Gparted GPCPU GPRS GPS GPU gr GrandTheftAuto graphics Grass greece Greeenpower greeksubs GreenIT GSMA GT295 GT300 GTC260 gtx280 GTX295 GTX460 GTX680 Gulftown Gyy H55 hack hackers hacking hard hardcore harddrive hardwar hardware havok HCDP HD HD-DVD HD3300 HD5870 HDD HDDVD HDMI HDstreaming HDTV HDvideo Hellenic Hellenictask Hellug hgh definition highdef Hitachi hitech HMX-U10 HOL homecinema hotspot HP HPIpaq914 HSDPA HTC HTCShift HTML5.0 HTPC Huawei Hydra HydridCrosffire HydridSLI HydridSSD Hynix HyperThreading Hypertransport3 HyperXT1 I.E. I.E.8 IBM ICANN IDC IdeapdS10 Idemitsu IDF Idle IEDM IEEE IFA IFA2008 IFPI IGP Iinternet IMAGINECup imdb Inel infoquest Infosystem inte Intel Intel.Quad Intel945GC Intel945GSE IntelA110 IntelAtom IntelCoreDuo IntelCorei7 INTELGMAX4500 Intelmatrix IntelX58Express interface intern internet internet.E.U. internetexplorer internetradio Internettablet ION ION2 IP ip adress IPν6 iPad iphone iPlayer ipod iptv ipv6 ISP ISP. Ispironmini12 Itanium itnel Java JoliCloud K10 KatanaGTI kde-pim KDE4.1 keyboard kids Kingston Kmail Kmetalgate Konami L3cache lanparty lapt laptop Larrabe laser law layer LCD LED Lenovo Leo LG li-ion Liano LifeSpace lifestyle Lightframe LightPeak links Linksys LiNUX live Livemesh livemessenger liveTV LLU logitech Loop LTE Lynnfield M.I.T. M93 M97 MacOS MAD Mai mainstream malware marketing matrixGTX285 Matsushita MaximusIIIFormula Mbit Meego memory messaging mews MI5remote MicroATX microSD microsoft MicroUSB MID MID. minibook mininova miniPCIe minis Mio miroamer MIT MKV MMOGs MMORPG MOBIL mobile Mobile945GM mobileWiMax mobility Moblin mobo mobos mobos785hipset models monos montevina moorestown Morph motherboard motorola mousepads movies mozilla mp3 mp3players mp4 MPEG-1 MPEG-4 Mpps msi msic msn multi-GPU multicore Multimedia Multiplayer multiplier multithreating multitouch music mybook mybookmirror myphone myspace Myunistaller NAND Nano nanotechnology NASA NASDAQ nature NC10 NEC Nehalem NeoX2 NetbookNB100 netbooks netops new news news tech Nexus NFL nForce nforce 790i nforce780 ning nintendo nokia Northbridge notebooks NSN Nvidia NvidiaGF100 NvidiaSLI nviroment Nvision2008 NVRAM Nymonyx O.T.A. O.T.E OCZ office2007 office2010 office2012 Okteta OLED OLEDTV OLPC on line online OnTelecom Open source OpenGL Openoffice3.0 Opera Operton Origami OTE OTE.ADSL Otenet overclocking Ovistore oxconn Oympic p2p P45 P55 P57 P67 P6TD Deluxe PackardBell Packet pad panasonic partition patch Pavillion pc PCB pci express pci express 3.0 PCIe PCIExpress PCIslots PDA pdf peace Penryn pentium4 pentiumE pentiumSU2700 performance PES2009 PES2010 pestaola Phenon PhenonIIX4955 PhenonX2 PhenonX49950 PhenonX6 Philips phising Phoenix phone photo Photoshop Physx PineTrail Pineview Pioneer piracy platters Playstation Playstation3 PMP portal Poulsbo power powercolor Powergate PRAM press-gr PrivateFolder procesors processlasso processors projectors proxyserver PS3 pspGo PSU Puma Q57 q9100 Qcard QPI quadchannel Quadcore QuadSLI Qualcomm Quanta Quest quicklock quicstart QVGA R800 RadeonHD Radeonhd3650 RadeonHD4830 RadeonHD4870X2 RadeonHD5830 radio radio936 Raid RAM rapidshare RealD3D Realtek recovery registry retail Ribbon riping robot rootkit router RTM RV740 RV770 rv770le RV790 RV870 S3Graphics s60 s60 touch Sabine Safari samsung sandisk Sandy SandyBridge SaoPaolo SAP Sapphire SAS sata sata3.0 SATA3.0Gbps SATA6.0Gbps school SciB science scifi Seagate search searching secure security Server2008 servers serversHTAsist services setfsb setiHome sex sfc shadermodel shaderr sharing sharp Shirt shoutcast sidebar Siemens sites skype SleepnGharge SLI SLI2 Smarconnect smartphone sms SO-DIMM SOAP soccer social networking socket socket775 software SOHO SOI Solaris son sonata Sony sony ericsson Sonyericsson sot sound sp1 sp2 sp3 space speed Speedstep Spider Sports Sprint spyware ssd SSE4.2 SSL start starwars steppinh/ModelSLAEN stream streaming Strike stuff subnotebook subnotebooks suggest Sun superleague superPC SuperRV770 surface suse symantec symbian sytemtray T101H t91 tablet TB TDD9000 TDP tech tech.news tecn Tegra2 Tegra3 Tellas terraflops Tesla tessellation TFT THQ Thuban thunderbolt timeline timings tips Tohiba tomorrow torrent Toshiba touchscreen Touchsmart touchUI Trillian Triple-SLI TriplechannellDDR3 tripleplay tripleSLI trojan truevision Tuning Turboboost turbocore Turbomemory TurboV TurionX2Ulra tutorial TV Tvout tvtuner tweaking twitter U.S.A. ubuntu UE40B6000 UEFA UEFI ugo Ui ultraportable UMPC UMTS Unisus univercity update updates url usa USB 3.0 USB2.0 USB3.0 USBflash VaioF VaioP VaioX VaioZ VDSL VEMUS Venus VIA vibering video Viewsonic virtualDub virtualization virus Vision Vista VistaSP2 visualstudio vivodi VlcPlayer vLite VMD vodafone Voip VoltageTweak Waffer watercooling WD web webcam WebOS websurfing westmere WHDI wi-fi wi-max widescreen widgets WiFi WiGig.wireless Wikipedia WilCharge WiMax Windows windows10 Windows11 windows7 windows8 WindowsIstaller windowsmobile Windowsresize Windowsvista WindowsXP wireless WirelessHD wirelless WMC wordpress works workshop world worms Wow write WWF x18-m x25-m X380 X49530e X58 xbox360 XD1 Xeon7400 XeonX7460 XFX XML Xnote110 XP XPERIA X1 XPERIA X1 QWERTY XPERIA X10 Xtreme xxx Yahoo Youtube Yukon Z530 zune

Gallery

science