freegr

Ιδανικός προορισμός η Ελλάδα για ψηφιακούς νομάδες;

 


Τις προοπτικές που προσφέρουν στην ανάπτυξη της Ελλάδας οι ψηφιακοί νομάδες και τις ευκαιρίες που αναδύονται για τον ελληνικό τουρισμό ανέδειξαν οι ομιλητές του πρώτου συνεδρίου της Marketing Greece, με θέμα «1ο Summit Work From Greece», τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην προσέλκυση επισκεπτών που θα επιλέξουν τη χώρα την εργασία τους.

Βασίλης Κικίλιας: Ιδανικός προορισμός η Ελλάδα για ψηφιακούς νομάδες

Από την Πάτρα, όπου βρίσκεται μαζί με την αποστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι η Ελλάδα στα μάτια ενός Βορειοευρωπαίου αποτελεί ιδανικό προορισμό είτε για να εργαστεί ως ψηφιακός νομάς είτε να ζήσει μετά τη σύνταξή του. Αλλωστε, είναι δεκάδες και οι αγορές κατοικιών ανά την Ελλάδα, από Ευρωπαίους που θέλουν να ζήσουν στη χώρα, όπως είπε. Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, η Ελλάδα μπορεί να παντρέψει την παραδοσιακή φιλοξενία με τα σύγχρονα εργαλεία μάρκετινγκ που ευνοούν την ανάδειξη νέων τουριστικών προϊόντων. Ο υπουργός μετέφερε στο ακροατήριο του συνεδρίου την επιθυμία στελεχών μεγάλων διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων να εργαστούν στην Ελλάδα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η χώρα και το κλίμα της βοηθούν στην ψυχολογία των εργαζομένων.

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ίδρυση ατομικής επιχείρησης μέσω Gov.gr

Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη του νέου τουριστικού προϊόντος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μετέφερε θετικές εξελίξεις που θα διευκολύνουν τους ψηφιακούς νομάδες να έρθουν στην Ελλαδα για την εργασία τους. Όπως είπε, σε λίγες εβδομάδες θα γίνει πράξη η ίδρυση ατομικής επιχείρησης μέσω Gov.gr, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην επιχειρηματικότητα. Μάλιστα, τις επόμενες εβδομάδες θα μεταφραστούν στα αγγλικά υπηρεσίες που περιλαμβάνει το Gov.gr, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ψηφιακούς νομάδες που θα έρθουν στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός επισήμανε ότι κάθε μέρα προστίθεται και μια νέα υπηρεσία στο Gov.gr. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2018 οι ψηφιακές συναλλαγές των πολιτών ανέρχονταν σε 9 εκατομμύρια και φέτος έχουμε φτάσει το 1 δισεκατομμύριο.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Ιατρική βίζα για την ενίσχυση του ιατρικού τουρισμού

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που αφουγκράστηκαν τη νέα τάση γύρω από τους ψηφιακούς νομάδες, που με ένα λάπτοπ εργάζονται μετακινούμενοι σε όλο τον πλανήτη. Ηδη, όπως εξήγησε, το υπουργείο Εξωτερικών έχει υιοθετήσει και εκδίδει την Business Visa, την Digital Nomads Visa, τη Students Visa και προχωρά στην έκδοση της Ιατρικής Visa, με στόχο να ενισχυθεί ο ιατρικός τουρισμός, από επισκέπτες που θα έρθουν στην Ελλάδα για ιατρικούς σκοπούς.

Σε βιντεομήνυμά του, καθώς βρίσκεται στο Κάιρο για την υπογραφή διακρατικών συμφωνιών ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο, ο αν. υπουργός επεσήμανε ότι, όπως θα αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της Ελλάδας σε εργάτες γης, πρόθεση είναι η ίδια συνεργασία να επεκταθεί και στον τουριστικό τομέα.

Σε κάθε περίπτωση, τα προξενεία της Ελλάδας που εκδίδουν βίζες για ξένους επισκέπτες κινούνται προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού, με στόχο να καταστούν ψηφιακά τα εκδοτήρια και ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να εξυπηρετείται με λίγα κλικ.

Κώστας Mπακογιάννης: Πρωταγωνιστεί η Αθήνα στην έλευση digital nomads

Η πρωτεύουσα πρωταγωνιστεί ανάμεσα στις πόλεις που προσελκύουν ψηφιακούς νομάδες, επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, αναφέροντας ότι πρόκειται για συνειδητή επιλογή των εργαζομένων του εξωτερικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αθήνα κινείται με ρυθμούς ρεκόρ αναφορικά με τις ροές τουριστών, ενώ την ίδια στιγμή είναι πόλος έλξης επενδύσεων στον τουριστικό κλάδο. Απαντώντας σε ερώτηση αν φοβάται τον υπερτουρισμό, ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι επί του παρόντος η Αθήνα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, ωστόσο πρέπει να υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία για το μέλλον. Ηδη εξήγησε ότι επεξεργάζεται σχέδιο για τουριστικά λεωφορεία, αλλά και το ωράριο των φορτοεκφορτώσεων στα εμπορικά καταστήματα. Για τη βραχυχρόνια μίσθωση και τον κορεσμό συγκεκριμένων περιοχών, επανέλαβε ότι η ρύθμιση της αγοράς θα πρέπει να γίνει από τους δήμους. Υπάρχουν περιοχές που δεν σηκώνουν πρόσθετη επιβάρυνση, αλλά και 120 γειτονιές που θα ήθελαν τουρίστες, πρόσθεσε.

Τέλος, περιοχή που περιγράφεται ως η πλέον επιθυμητή για τους ψηφιακούς νομάδες είναι η Κρήτη. Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε ότι ήδη υπάρχει στρατηγική προβολής του νησιού στο εν λόγω μέτωπο αυτό και πολλοί ζουν και εργάζονται απομακρυσμένα από την Κρήτη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – euro2day.gr

About Freegr network

Από το Blogger.