freegr

YouTube: Ριζικό λίφτινγκ στη δημοφιλή πλατφόρμα των βίντεο


 Σε ριζικό λίφτινγκ στη δημοφιλή πλατφόρμα βίντεο YouTube προχωρά μετά από αρκετό καιρό η θυγατρική της Google, και αυτή τη φορά μάλλον θα αφήσει πολλούς χρήστες ικανοποιημένους, μετά από άλλες, πολύ πιο αμφιλεγόμενες αλλαγές της (βλέπε ουσιαστική κατάργηση του dislike)

.
Μετά από σειρά δοκιμών τους τελευταίους μήνες, το YouTube ανακοίνωσε επίσημα αρκετές αλλαγές στη σχεδίασή του, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας Ambient Mode (λειτουργία περιβάλλοντος), σε Android, iOS, web και έξυπνες τηλεοράσεις, δηλαδή σε όλες τις πλατφόρμες.

YouTube


Ακούγοντας το... λαϊκό αίτημα, το YouTube άλλαξε  το σκούρο θέμα του ώστε να είναι «ακόμα πιο σκούρο, ώστε τα χρώματα να ξεχωρίζουν στην οθόνη σας» στο διαδίκτυο (μέσω browsers), στα κινητά και στις έξυπνες τηλεοράσεις. Αυτή τη στιγμή είναι γκρι, και σύντομα θα είναι πιο κοντά στο μαύρο φόντο που έχει το YouTube Music.

Όταν αυτό το θέμα είναι ενεργοποιημένο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ένα «διακριτικό εφέ, ώστε το χρώμα του φόντου της εφαρμογής να προσαρμόζεται ώστε να ταιριάζει με το βίντεο στο πρόγραμμα αναπαραγωγής (ambience)» . Με τη λειτουργία περιβάλλοντος του YouTube, το βίντεο φαίνεται σα να αφήνει μια διακριτική λαμπερή απόχρωση στον τίτλο του βίντεο ακριβώς κάτω από τον player. 

«Το χρώμα ήταν ένα βασικό ζήτημα για εμάς κατά τη φάση ανάπτυξης. Θέλαμε να προσθέσουμε ζωντάνια στις εφαρμογές μας χωρίς να αφαιρέσουμε κάτι από τις συνήθειες των θεατών, είτε αυτό είναι η απόλαυση των προτεινόμενων βίντεό τους είτε η περιήγηση για νέο περιεχόμενο» σχολίασε η YouTube.

YouTube


Η λειτουργία περιβάλλοντος είναι περισσότερο εμφανής στον ιστό και στα κινητά όταν είναι ενεργοποιημένο το σκούρο θέμα, ενώ το YouTube τη χρησιμοποιεί επίσης στις λίστες αναπαραγωγής ως μέρος μιας κάρτας που εμφανίζει «περισσότερες λεπτομέρειες, κάθε λίστας αναπαραγωγής».

Κάτω από το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο, το YouTube έχει πλέον εντάξει πολλές επιγράφες/συνδέσμους σε κουμπιά σχήματος «κάψουλας»: Λάικ, Κοινή χρήση, Λήψη, Αποθήκευση και Εγγραφή. Το κουμπί Εγγραφή θα έχει επίσης υψηλότερη αντίθεση, και η εταιρεία πιστεύει ότι έτσι θα είναι «πιο εύκολο να το βρεις και πολύ πιο προσιτό» στους χρήστες ακόμα κι αν τα γράμματα δεν είναι πλέον κόκκινου χρώματος. Επιπλέον, οι σύνδεσμοι του YouTube στις περιγραφές βίντεο επίσης «θα αλλάξουν σε κουμπιά».

Πηγή: skai.gr

About Freegr network

Από το Blogger.