freegr

ΠΩΣ θα προστατευθείτε από τους απατεώνες, που σας χτυπούν τη πόρτα

 


Δεν είναι λίγα τα περιστατικά στην Ελλάδα κατά τα οποία ευφάνταστοι απατεώνες, μεταμφιέζονται σε ελεγκτές, με σκοπό να εισέλθουν σε σπίτια και να προβούν σε κλοπές.

Πολλά είναι τα περιστατικά το τελευταίο διάστημα, κατά τα οποία, ευρηματικοί κλέφτες, μεταμφιέζονται σε κάθε λογής υπαλλήλους, προκειμένου να εισέλθουν σε σπίτια και να κλέψουν ό,τι μπορούν.
Στο «στόχαστρο» των εν λόγω απατεώνων, είναι - κυρίως - οι ηλικιωμένοι.
Με σκοπό την προστασία των «θυμάτων» η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες για την αποφυγή της εξαπάτησής τους:
1. Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας "πλησιάζουν" ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
2. Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
3. Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
4. Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
5. Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
6. Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
7. Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

About Freegr network

Από το Blogger.