Ήταν αναμενόμενο ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αποτελούσε αργά ή γρήγορα το πεδίο μάχης για τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, απλά δεν γνωρίζαμε πότε περίπου θα ξεκινούσε το πανηγύρι. Η έλευση του ChatGPT πριν από περίπου 2 μήνες ήταν αυτή που πυροδότησε τις εξελίξεις, με τη Microsoft να σπεύδει να επενδύσει επάνω στην δημιουργό OpenAI και τη Google να ετοιμάζει εσπευσμένα την απάντηση της (βλ. Bard).
Η ανταπάντηση της Microsoft ήρθε λίγες ώρες μετά, καθώς η εταιρεία προχώρησε πριν από λίγο στην παρουσίαση της νέας μηχανής αναζήτησης Bing που θα προσφέρει στους χρήστες άμεσα αποτελέσματα αναζήτησης και απαντήσεις που θα υποστηρίζονται από την τελευταία έκδοση του ChatGPT. Αυτό σημαίνει ότι πλέον η αναζήτηση θα μπορεί να πραγματοποιηθεί στο Bing με πολύ σύνθετους ή/και αναλυτικούς όρους μιας και ο χρήστης μπορεί να εισάγει έως και 1000 χαρακτήρες στο σχετικό πλαίσιο.
Οι απαντήσεις θα έρχονται σε δύο στήλες, με την πρώτη (αριστερά) να περιλαμβάνει τα κλασικά links από διάφορες πηγές και τη δεύτερη στήλη (δεξιά) να εμφανίζει απαντήσεις που έχει παράγει η Τεχνητή Νοημοσύνη. Στις τελευταίες θα υπάρχει thumbs up/down, θα προσφέρεται λειτουργία άμεσης αντιγραφής και επιλογή να μάθεις περισσότερα.
Η Microsoft χαρακτηρίζει το νέο μοντέλο λειτουργίας του Bing ως το μέλλον της αναζήτησης, καθώς θα λαμβάνεις άμεσα απαντήσεις αντί να φορτώνεσαι με επιλογές. Επιπλέον, η εταιρεία θα προσθέσει και μια καρτέλα Chat για να συνεχίζεις την κουβέντα με το ChatGPT επάνω στο θέμα που αναζήτησες. Για παράδειγμα θα μπορείς να ζητήσεις να στο εξηγήσει πιο απλά ή να σου εμφανίσει περισσότερα στοιχεία, σαν να πραγματοποιείς μια συζήτηση μαζί του.
Η ενσωμάτωση του ChatGPT στο νέο Bing θα γίνει σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες, αν και η Microsoft προσκαλεί ήδη το κοινό να εγγραφεί στο πρόγραμμα δοκιμών, ενώ σκοπεύει να προσθέσει σύστημα άμεσης πρόσβασης στον Edge browser.
Είναι ακόμα αρκετά νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την χρήση του AI στην αναζήτηση, ή καλύτερα στην παροχή πληροφοριών, ωστόσο, τα πράγματα τρέχουν με γοργούς ρυθμούς και όποιος μείνει πίσω (σ.σ. από τις εταιρείες τεχνολογίας) θα είναι ο χαμένος της υπόθεσης. Λέτε να είναι αυτή η χρυσή ευκαιρία της Microsoft να σπάσει το κατεστημένο της Google;
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου