τεχνολογία

Δεν αρκεί να κρύβετε την webcam, να κρύβετε το PC και να μένετε offline

Δεν θα σας βλέπουν, μπορεί όμως να σας ακούν, μένουν καθαρά τα USB stick δεν κολλάτε όμως ιούς μόνο από το Διαδίκτυο, αποφεύγετε Facebook και Google όλοι όμως ξέρουν κάτι για σας, κρύβετε τον υπολογιστή σας, αλλά μπαίνετε στο Διαδίκτυο, πανωγράφετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας δεν ξέρετε όμως τι σημαίνει keylogger...
Οι ειδικοί της Kaspersky Lab εντόπισαν τα πλέον συνηθισμένα λάθη ασφαλείας που κάνουν οι χρήστες και επιχειρούν να τα απομυθοποιήσουν. 
  • H κάλυψη της webcam δεν μπορεί να αποτρέψει την υποκλοπή ήχου και να προστατεύσει τους χρήστες από το να τους ακούσουν χάκερ ή κακόβουλες ομάδες. Το 22% των Ευρωπαίων παραδέχεται ότι καλύπτει την webcam του, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την ιδιωτική του ζωή.
  • Η αποθήκευση σε μέσο που δεν συνδέεται στο Διαδίκτυο, δεν εγγυάται την προστασία των δεδομένων.Μόλυνση μπορεί να γίνει μέσω ενός συνδεδεμένου smartphone ή USB stick ακόμη και χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο. Πάνω από το ένα τέταρτο των ευρωπαίων χρηστών του Διαδικτύου (27%) αποθηκεύει τα ευαίσθητα δεδομένα του σε συσκευές που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, πιστεύοντας λανθασμένα ότι αυτό εγγυάται την προστασία των δεδομένων του.
  • Αποφεύγετε το Facebook και το Google -το 19% των Ευρωπαίων ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι προσπαθεί να αποφεύγει τη χρήση δημοφιλών ιστότοπων-, εντούτοις αποτελεί συνήθη πρακτική για όλες σχεδόν τις ιστοσελίδες να παρακολουθούν τους χρήστες και να συλλέγουν κάποια δεδομένα χρήστη. Το Private Browsing θα ήταν πιο αποτελεσματικό, όπως και άλλες πρακτικές antitracking.
  • Κάποιοι -8%-, κρύβουν τον υπολογιστή τους από άλλους ανθρώπους. Αυτο δεν σημαίνει ότι προστατεύονται από διαδικτυακές απειλές.
  • Άλλοι -7%- εισάγουν και στη συνέχεια διαγράφουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας, κατά τη διάρκεια μιας online πληρωμής, σε μια προσπάθεια να «μπερδέψουν» τους ιούς. Εάν όμως πρόκειται για keylogger, που καταγράφει ότι πληκτρολογείται, η πρακτική αυτή δεν συνιστά προστασία.
  • Παρότι ορισμένοι χρησιμοποιούν αυτές τις ακραίες, αλλά ανεπαρκείς μεθόδους, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι άλλοι χρήστες του Διαδικτύου παρουσιάζουν σημαντική έλλειψη γνώσεων τεχνολογίας. Μόλις το 20% των Ευρωπαίων δήλωσε ότι αισθάνεται ότι μπορεί να αποτελέσει στόχο στο Διαδίκτυο, ενώ το 21% δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι μια λύση ασφάλειας είναι απαραίτητη, εγείροντας έτσι ερωτήματα σχετικά με τη διαδικτυακή ευαισθητοποίηση και την ικανότητα που έχουν οι χρήστες να προστατεύσουν τον εαυτό τους από επιθέσεις.

About Freegr network

Από το Blogger.