τεχνολογία

TP-Link HA100: το gadget που... "πάει βόλτα το πάρτι"!

Καλοκαίρι είναι, τα πάρτι της παρέας βρίσκονται πια... "εκεί έξω" αντί για τα χειμωνιάτικα σαλόνια ενώ, εδώ και πολύ καιρό πια, πολλοί από μας μεταφέρουν την αγαπημένη τους μουσική στα smartphones ή τα tablets μας (ή και τα δύο). Πόσο εύκολα όμως συνδυάζονται τα παραπάνω; Κάτω από κανονικές συνθήκες όχι ιδιαίτερα εύκολα: τα κινητά και τα tablet εννοείται πως δεν μπορούν να αποδώσουν μουσική αρκετά δυνατά για... πάρτι, ενώ τα τυπικά φορητά ηχοσυστήματα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν ενσωματώνουν τον απαραίτητο δέκτη Bluetooth ώστε να επικοινωνήσουν με αυτές τις φορητές συσκευές. Ευτυχώς, υπάρχει λύση στο πρόβλημα και την προσφέρει το TP-Link HΑ100: ένας δέκτης ασύρματου ήχου συμβατός με το ευρέως διαδεδομένο πρότυπο Bluetooth, ο οποίος μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε ηχοσύστημα - φορητό ή σταθερό οικιακό - και να αντλήσει μουσική από τις φορητές συσκευές του κατόχου του εύκολα και γρήγορα!
Το ΗΑ100 είναι εντυπωσιακά μικρό σε διαστάσεις και ελαφρύ, όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτε για τις δυνατότητές του, οι οποίες είναι εκτενείς: ως δέκτης καλύπτει την έκδοση 4.1 του Bluetooth, καθώς και το πρότυπο A2DP, το οποίο επιτρέπει σε όλες τις σύγχρονες φορητές συσκευές να διοχετεύσουν στο ΗA100 στερεοφωνικό ήχο χωρίς "παύσεις", "σπασίματα" ή άλλα προβλήματα. Μπορεί να λάβει μουσική από smartphones ή tablets που βρίσκονται σε ακτίνα έως και 20 μέτρων μακριά, συνδέεται δε ενσύρματα με οποιοδήποτε σετ ηχείων προσφέρει είτε θύρα "καρφάκι" των 3.5 χιλιοστών (την γνωστή για τα ακουστικά) είτε τις δύο RCA στερεοφωνικού ήχου (για τα επίσης γνωστά καλώδια λευκό/κόκκινο).
H σύνδεση του HA100 με φορητές συσκευές μέσω Bluetooth είναι εύκολη - την διαδικασία την γνωρίζει οποιοσδήποτε έχει ποτέ συνδέσει κινητά ή tablets με οποιοδήποτε ασύρματο αξεσουάρ - και... παιδικά εύκολη αν αυτές ενσωματώνουν κύκλωμα NFC: ένα απλό άγγιγμα της συσκευής στο πάνω μέρος του ΗΑ100 αρκεί για να Στην συσκευασία του προϊόντος της TP-Link περιλαμβάνονται όλα όσα χρειάζεται κανείς για να το αξιοποιήσει πλήρως: τον ίδιο τον κύριο δέκτη, τα απαραίτητα καλώδια για σύνδεση, αλλά και έναν μίνι-δέκτη "NFC Tag". Αυτός επιτρέπει ακόμη και σε κινητά π.χ. διετίας/τριετίας ή εισαγωγικά, που δεν φέρουν εξ ορισμού κύκλωμα NFC, να "ζευγαρώσουν" με το HA100 σαν να το είχαν ενσωματωμένο.

About Freegr network

Από το Blogger.