Europe

Η ΓΑΛΛΙΑ ΒΑΖΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ WINDOWS 10

Η CNIL πραγματοποίησε επτά έρευνες μεταξύ του Απριλίου 2016 και του Ιουνίου 2016 σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του λειτουργικού συστήματος Windows 10. Η Commission Nationale de l’Informatique et des Libertés επίσης ζήτησε από την Microsoft να βεβαιώσει ότι η πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων που ακολουθείται στα Windows 10 συμμορφώνεται με την Γαλλική Νομοθεσία Προστασίας Δεδομένων.
Από την μεριά της, η Microsoft δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με την CNIL, η οποία εντόπισε πολλά σφάλματα συμμόρφωσης και έδωσε στην Microsoft τρεις μήνες για να τα διορθώσει. Αν η Microsoft δεν συμμορφωθεί, τότε αναμένεται να επιβληθούν κυρώσεις. Η επιτροπή προστασίας προσωπικών δεδομένων της Γαλλίας επίσης είπε ότι η Microsoft πρέπει να κάνει βήματα για να εγγυηθεί την “ασφάλεια και το απόρρητο” των προσωπικών πληροφοριών των χρηστών, αφού προσδιόρισε ότι η εταιρεία συνεχίζει να μεταφέρει δεδομένα στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της συμφωνίας “Ασφαλούς Λιμένα” (Safe Harbor), η οποία ακυρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο από Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Τον Σεπτέμβριο του 2015, ανταποκρινόμενος στις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα στα Windows 10, είχε δηλώσει ότι το λειτουργικό σύστημα “συλλέγει πληροφορίες ώστε να λειτουργεί καλύτερα για εσάς” και επίσης ότι οι χρήστες “έχουν τον έλεγχο και την δυνατότητα να καθορίσουν τι είδους πληροφορίες συλλέγονται”. Παρόλα αυτά, στις έρευνες που πραγματοποίησε, η επιτροπή βρήκε ότι η Microsoft συλλέγει υπερβολικά πολλά δεδομένα από τους χρήστες των Windows 10, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών που κατεβάζουν και του χρόνου που περνούν ασχολούμενοι με κάθε μία από αυτές. Επιπλέον, λέει πως η Microsoft χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει εξατομικευμένες διαφημίσεις χωρίς να έχει ενημερώσει σωστά τους χρήστες ή να τους δίνει σχετική επιλογή για το αν θέλουν κάτι τέτοιο ή όχι, και πως η πρόσβαση στις υπηρεσίες της με ένα απλό PIN τεσσάρων χαρακτήρων είναι επισφαλής, διότι δεν έχει οριστεί κάποιο όριο προσπαθειών.

About Freegr network

Από το Blogger.