freegr

Συντονίζονται εργαζόμενοι στις τηλεπικοινωνίες και την τεχνολογία

Με κοινή τους ανακοίνωση έξι σωματεία εργαζομένων κάνουν γνωστό ότι αποκτούν κοινό βηματισμό και παρεμβάσεις για τα εργασιακά ζητήματα που τους απασχολούν. Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας, ως ένας από τους μεγαλύτερους και αναπτυσσόμενους κλάδους στη χώρα μας, δεν έμεινε φυσικά έξω από αυτό το παιχνίδι. Εφάρμοσε όλα τα παραπάνω μέτρα από την πρώτη στιγμή, και κερδοφόρησε ακόμα περισσότερο από αυτά. Πίσω όμως από τη βιτρίνα της “ανάπτυξης”, στα γραφεία των εταιρειών που “βοηθούν την οικονομία”, βρίσκεται μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, οι πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτές τις εταιρείες είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται, τους συναδέλφους τους να απολύονται, τις υπερωρίες να μην πληρώνονται, τις συλλογικές συμβάσεις να καταργούνται, και τη θέση τους να παίρνουν ατομικές συμβάσεις με ημερομηνία λήξης, ή, ακόμα χειρότερα, στη θέση τους να γίνονται προσλήψεις μέσω εταιρειών επινοικίασης με ακόμα χειρότερους μισθούς και ανύπαρκτα δικαιώματα.
Μέσα σε όλα αυτά, έρχονται να προστεθούν διώξεις σε μέλη σωματείων που αγωνίζονται για όλα τα παραπάνω, επίθεση από την εργοδοσία απέναντι στα σωματεία, τη δράση τους και γενικότερα απέναντι στις συνδικαλιστικές ελευθερίες».
Συνεχίζοντας επισημαίνουν πως: «Ο παρών συντονισμός σωματείων και εργαζομένων δεν προέκυψε εν μία νυκτί. Είναι το προϊόν της ανάγκης αρχικά σωματείων και εργαζομένων του χώρου των τηλεπικοινωνιών, και κατόπιν και άλλων παρεμφερών σωματείων, για συνεννόηση και ανταλλαγή εμπειριών, κοινή δράση και συντονισμό αγώνων. Είναι προϊόν της αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε ανάμεσα σε αυτά τα σωματεία και εργαζομένους όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τους αγώνες ενάντια σε απολύσεις, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, την οργάνωση και συμμετοχή των «επινοικιαζομένων» σε σωματεία και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, την υπεράσπιση διώξεων σε εργαζόμενους που αντιστέκονταν, την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας, μέχρι και την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας στις 29 Απρίλη 2015 για τα εργασιακά μας δικαιώματα».
Tην κοινή ανακοίνωση υπογράφουν τα σωματεία: -Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Παναφον -Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Wind -Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia Ελλάδος -Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία Πλαίσιο -Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών -Σωματείο Εργαζομένων Cyta Hellas

About Freegr network

Από το Blogger.