AMD

Δυνατή πλατφόρμα 16-πύρηνων AMD Opteron Zen CPUs

ΔΕΝ το βάζει με τίποτα κάτω η AMD θέλοντας να παράγει περισσότερη ισχύ με τους φημισμένους  AMD Opteron Zen επεξεργαστών, με κορυφαία υλοποίηση τα 32-πύρηνα Naples μοντέλα, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν σε υλοποιήσεις με BGA sockets.
Οι 64-bit X86 επεξεργαστές Snowy Owl, που έχουν ξεκινήσει ήδη να  κατασκευάζονται με τη διαδικασία ολοκλήρωσης των 14nm FinFET Zen της GlobalFoundries, περιλαμβάνουν 16 πυρήνες (άρα 32 επεξεργαστικά νήματα), 32MB L3 cache μνήμης και θα δέχονται υποδοχές σε SP4 Multi Chip Module (MCM) BGA socket αντί του SP3 MCM που θα χρησιμοποιούν τα τσιπ της Naples (με διαφορετικό αριθμό pins σε κάθε περίπτωση).
Με βάση τα τελευταία στοιχεία για την πλατφόρμα των Snowy Owl, οι επεξεργαστές θα διαθε΄τουν ανεξάρτητα κανάλια μνήμης, υποστηρίζοντας μέχρι 64 διαύλους PCIe 3.0, φυσικά 16 SATA 3 ή NVME αποθηκευτικές μονάδες και τέλος, υποστήριξη για 8x10GbE, με TDP από 35W εώς 100W (καθώς θα κυκλοφορήσουν και μοντέλα με λιγότερους πυρήνες). Το μεγάλο βήμα της νέας πλατφόρμας Zen  αποτελούν τα ενισχυμένα Zeppelin CPU clusters, που θα έρθουν στην αγορά με περισσότερους Zen πυρήνες λανσάροντας την τεχνολογία αιχμής με τίτλο Coherent Data Fabric της AMD. Τα φρέσα Zeppelin module ενσωματώνουν 8 πυρήνες (16 επεξεργαστικά νήματα) και 512KB μνήμης L2, όπου για κάθε τέσσερις πυρήνες το μέγεθος της L3 μνήμης αγγίζει τα 8ΜΒ, που αποτελούν πραγματικά τέρατα...επιδόσεων.

About Freegr network

Από το Blogger.