Europe

Oι πόλεις του πλανήτη που 'παίζουν την τεχνολογία στα δάχτυλα'

Σε λιγότερο από 35 χρόνια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι τα δυο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή περίπου 2,5 δισ. άνθρωποι, θα ζουν σε αστικές περιοχές. Οι πόλεις όμως που θα ανθίσουν περισσότερο είναι εκείνες που θα βασίζονται στην τεχνολογία και θα δημιουργούν ευκαιρίες σε όσους θέλουν να την εξελίξουν. Σύμφωνα με το TechInsider, οι πόλεις αυτές διακρίνονται για την πρόοδό τους στον τομέα της τεχνολογίας, τα επιχειρηματικά κεφάλαια που δαπανώνται σε αυτήν, καθώς και σε άλλους σημαντικούς παράγοντες. Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τις δέκα πιο hightech πόλεις του κόσμου:
10. ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ To Άμστερνταμ συνδυάζει την οικονομική τεχνολογία, την ενεργειακή απόδοση και τον πολιτισμό των startup επιχειρήσεων και για το λόγο αυτό θεωρείται το «εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη». Τον Απρίλιο, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι σκέπτεται να απαγορεύσει την κυκλοφορία οχημάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου ντίζελ, προκειμένου να εισέλθουν στην αγορά έως το 2025 αποκλειστικά και μόνο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
9. ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ, ΜΑΛΑΙΣΙΑ Η Σιγκαπούρη τα τελευταία χρόνια υπερηφανεύεται για τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό προγραμματιστών και επιχειρηματικών κεφαλαίων. Η πόλη-κράτος διαρκώς δημιουργεί νέες υποδομές και πολυόροφα κτίρια υψηλής τεχνολογίας, ενώ έχει συνεργαστεί με το ΜΙΤ προκειμένου να κατασκευάσει μια πιο έξυπνη μεταφορά, η οποία θα βασίζεται λιγότερο στα ιδιωτικά αυτοκίνητα και περισσότερο στα δημόσια τρένα.
8. TOΡΟΝΤΟ, ΚΑΝΑΔΑΣ Το Τορόντο γεμάτο με startup επιχειρήσεις και καινοτόμες υποδομές, οι οποίες προέρχονται από μέρη όπως το Κέντρο Καινοτομίας της Cisco, είναι το κέντρο του 30% των επιχειρήσεων πληροφορικής του Καναδά, η πλειοψηφία των οποίων διαθέτει λιγότερο από 50 υπαλλήλους. Συνεπώς αυτό σημαίνει ότι η καλλιέργεια των νέων εταιρειών πρόκειται να έχει αντίκτυπο στην επόμενη δεκαετία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις προσφέρουν στην πόλη 52 δισ. δολάρια ετησίως.

About Freegr network

Από το Blogger.