freegr

Το Διαδίκτυο πηγή οικογενειακών συγκρούσεων

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Kaspersky Lab και του ινστιτούτου «iconKids & Youth», ο τρόπος που ζούμε την «ψηφιακή ζωή» μας έχει σημαντικό αντίκτυπο στις οικογενειακές μας σχέσεις. Με τους ανθρώπους να ξοδεύουν όλο και περισσότερο χρόνο στο Διαδίκτυο, το ένα πέμπτο των γονέων και των παιδιών λένε ότι το Διαδίκτυο και οι συνδεδεμένες συσκευές μπορεί να αποτελούν μια αιτία πρόκλησης οικογενειακής έντασης. Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 3.700 οικογένειες σε επτά χώρες, παρέχει πληροφόρηση για το πώς ο ψηφιακός κόσμος διαταράσσει την παραδοσιακή οικογενειακή δυναμική. Ενώ στο παρελθόν οι γονείς ήταν οι πρώτοι στους οποίους στρέφονταν τα παιδιά όταν αναζητούσαν απαντήσεις σε ερωτήσεις ή συμβουλές, ένας στους τέσσερις (23%) γονείς δηλώνει πλέον ότι τα παιδιά του προτιμούν να συνδέονται στο Διαδίκτυο αντί να τους μιλήσουν.
Επίσης, η έρευνα διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί (42%) γονείς δεν είναι «φίλοι» με τα παιδιά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς κι ότι ένας στους πέντε (18%) πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα παιδιά του θα το θεωρούσαν ντροπιαστικό. Συνολικά, το ένα πέμπτο των γονέων (21%) και των παιδιών (22%) δηλώνει ότι το Διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει οικογενειακή ένταση. Το πιο ανησυχητικό από όλα είναι το γεγονός ότι ένας στους τρεις γονείς (31%) πιστεύει ότι το Διαδίκτυο τον απομονώνει από τα παιδιά του.
Η σύγκρουση μπορεί να επιδεινώνεται από το γεγονός ότι οι συσκευές που χρησιμοποιούνται για σύνδεση στο Διαδίκτυο είναι συχνά κοινόχρηστες. Τα δύο τρίτα των οικογενειών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι μοιράζονται έναν οικογενειακό υπολογιστή. Ως αποτέλεσμα αυτού, το ένα τρίτο των γονέων (31%), παραπονιέται ότι το παιδί του έχει σπάσει κάτι που βρίσκεται σε μια συνδεδεμένη συσκευή ή έχει «μολύνει» συσκευές με ιό ενώ βρισκόταν online (30%).

About Freegr network

Από το Blogger.