τεχνολογία

Νέα σειρά επεξεργαστών για AI από την Intel

Με τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης να βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των τεχνολογικών εταιριών, οι απαιτήσεις υλικού που μπορεί να υποστηρίξει τα δημιουργήματα των προγραμματιστών έχουν ξεφύγει. Πολλές εταιρίες όπως η Nvidia, έχουν αποκομίσει πάρα πολύ μεγάλα κέρδη από ένα πελατολόγιο που συνεχώς αυξάνεται. 
Πρόσφατα η μητέρα των υπολογιστικών επεξεργαστών Intel, έχει αφήσει να δημοσιευτούν διάφορα teasers για την νέα σειρά επεξεργαστών με κωδική ονομασία “Lake Crest” για τους οποίους έδωσε περισσότερες πληροφορίες εχθές. Όπως φαίνεται η εταιρία ετοιμάζεται να μπει στην αγορά των επεξεργαστών AI με μια σειρά προϊόντων η οποία στοχεύει να κατακτήσει το κοινό. Η σειρά ονομάζεται Nervana Neural Network Processor Family και κατά τα λεγόμενα της εταιρίας, που δεν είναι πολλά, πρόκειται να μειώσει τους χρόνους στην επεξεργασία και τις διαδικασίες Deep Learning κατά 100 φορές μέχρι το 2020. 
Όπως είναι λογικό, αυτά τα chips δεν προορίζονται για οικιακή χρήση. Όπως και οι υπόλοιποι enterprise επεξεργαστές της εταιρίας θα βρεθούν μέσα σε τεράστια datacenters τα οποία θα διεκπεραιώνουν πολύ μεγάλες και απαιτητικές εργασίες. Η Intel δε φάνηκε να θέλει ακόμα να μοιραστεί περισσότερα με τον Τύπο ή το κοινό οπότε είναι λίγο θολό το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας ή ολοκλήρωσης του project. Σε αντίθεση με την Google η οποία έδωσε στη δημοσιότητα δοκιμές των δικών της TPU (Tensor Processing Unit) σε σύγκριση με ανταγωνιστικό υλικό, η Intel έμεινε στα θεωρητικά νούμερα και τις υποσχέσεις.

About Freegr network

Από το Blogger.