τεχνολογία

Νέα mini ITX LGA2066 από την ASRock

Η ASRock ανακοίνωσε την νέα της mini ITX LGA2066 μητρική, X299E-ITX/ac, η οποία έρχεται να προσφέρει πλήθος χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων σε διαστάσεις μόλις 17 x 17 εκατοστά. Η νέα αυτή μητρική απευθύνεται σε κάθε enthusiast που επιθυμεί να στήσει ένα σύστημα με επιδόσεις αντιστρόφως ανάλογες του μεγέθους του. Μάλιστα η ASRock ισχυρίζεται ότι η μητρική της είναι σε θέση να φιλοξενήσει και τον κορυφαίο Core i9 7980X και 64GB μνήμης με συχνότητα έως και 4000MHz. Η ASRock έχει καταφέρει να χωρέσει πλήθος δυνατοτήτων σε αυτές τις μικρές διαστάσεις και βέβαια αν λάβουμε υπόψιν και το μέγεθος του LGA2066 socket, η σχεδίαση της μητρικής σίγουρα δεν θα ήταν κάτι το εύκολο. 
Η εταιρία επέλεξε την λύση των SO DIMMs για εξοικονόμηση χώρου, διατηρώντας πάντως τον αριθμό αυτών στις τέσσερις και άρα την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί το Quad Channel των Skylake X. Η μητρική διαθέτει σύστημα τροφοδοσίας του επεξεργαστή επτά φάσεων, 60A power choke και Dr.MOS, καθώς και πλήκτρο CMOS Reset. Επιπλέον η μητρική έχει δύο υποδοχές στις οποίες τοποθετούνται expansion cards όπου φιλοξενούνται μέρος των εξαρτημάτων της. Ούτε ο χώρος στην πλάτη της μητρικής πηγαίνει χαμένος, με την δυνατότητα τοποθέτησης εκεί δύο SSD τύπου Ultra M.2. 
Ένας ακόμα SSD ίδιου τύπου μπορεί να τοποθετηθεί στο ένα εκ των δύο προαναφερθέντων expansion slots. Η μητρική διαθέτει ακόμα 6 υποδοχές SATA III, δύο Intel Gigabit Ethernet controllers, καθώς και 2x2 802.11ac Wi-Fi της Intel. Στις συνδέσεις συμπεριλαμβάνονται και δύο USB 3.1 Gen 2 θύρες, με την μία από αυτές να είναι Type C. Για όσους επιλέγουν την λύση της υδρόψυξης, η ASRock σε συνεργασία με την Bitspower, δημιούργησε ένα cooling block ειδικά για την νέα αυτή μητρική. Το block αυτό είναι σε θέση να αποβάλει θερμότητα παραγόμενη από τον επεξεργαστή και τα mosfet, έως και 300W.

About Freegr network

Από το Blogger.