τεχνολογία

H μη ασφαλή χρήση δεδομένων στην εργασία

Τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η Microsoft δείχνουν ότι το 80% των εργαζομένων χρησιμοποιεί μη εγκεκριμένες εφαρμογές στον εργασιακό χώρο. Σύμφωνα με τη Microsoft, οι χρήστες δεν ακολουθούν αυστηρές παραμέτρους διασφάλισης των δεδομένων τους με την αλόγιστη χρήση εφαρμογών που δεν εγγυώνται κανενός είδους ασφάλεια. 
Η πολιτική cloud security της Microsoft πρεσβεύει ότι οι μεμονωμένοι χρήστες δεν φαίνεται να είναι οι κατάλληλοι προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν ορθώς τα δεδομένα τους και έτσι εμφανίζονται συχνά-πυκνά ποικίλα προβλήματα. Ένα στοιχείο στο οποίο πρέπει να δοθεί προσοχή, σύμφωνα με την Microsoft, είναι ο τομέας των web υπηρεσιών και των υπηρεσιών λογισμικού ως service, οι οποίες προϋποθέτουν ότι ο χρήστης θα τηρεί αυστηρά δεδομένα ασφαλείας, ειδικά στον εργασιακό χώρο. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν φαίνεται να ισχύει, με αποτέλεσμα, πολλές επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν προβλήματα ασφάλειας και απώλειας ευαίσθητων δεδομένων. 
Η κλοπή passwords εμφανίζεται να είναι ένα από τα σημαντικότερα πλήγματα που μπορεί να καταφέρει κανείς σε μια επιχειρηματική πληροφοριακή υποδομή, με τους IT Managers να αποτελούν κομβικούς παράγοντες τόσο για την ορθή εκπαίδευση του προσωπικού, όσο και για την εφαρμογή των κατάλληλων εργαλείων ασφαλείας δεδομένων. Η Microsoft αναπτύσσει τέτοια εργαλεία, τα οποία μπορούν να λειτουργούν με όρους Τεχνητής Νοημοσύνης, προκειμένου να προβλέπονται τα πιθανά κενά ασφαλείας.

About Freegr network

Από το Blogger.