ειδήσεις

Δοκιμάστε app στο Google Play πριν το κατεβάσετε

Έπειτα από την αποκάλυψη της πλατφόρμας Android Instant Apps κατά τη διάρκεια του Google I/O 2016, η Google βρίσκεται στο τελικό στάδιο της παρουσίασης μιας νέα «διευκόλυνσης» στους χρήστες του Android λειτουργικού. Αν πατήσετε τον συγκεκριμένο σύνδεσμο, θα μεταφερθείτε σε μια λίστα εφαρμογών στο Play Store που υποστηρίζουν την προαναφερθείσα τεχνολογία και τα οποία έχουν ένα νέο πλήκτρο «Try Now». Η πίεση σε αυτό, στη πραγματικότητα κάνει έναρξη της εφαρμογής, ή τμημάτων της εφαρμογής, χωρίς να πρέπει να προβείτε στην εγκατάσταση αυτής.

Για να συμμετέχετε στο πιλοτικό πρόγραμμα σε αυτή τη φάση, θα πρέπει να έχετε στην κατοχή σας μια πρόσφατη έκδοση του Android, Android 5.0 (API level 21) - Android 8.0 (API level 26). Παράλληλα, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το feature από το Google settings interface της συσκευής. Μπορεί να υπάρχουν προς το παρόν περιορισμοί ως προς το σε ποιες αγορές είναι διαθέσιμο, επομένως αν υπάρχει το παραδοσιακό πλήκτρο Install και δεν μπορείτε να δοκιμάσετε τις εφαρμογές πριν τις κατεβάσετε, απλά περιμένετε μερικές ημέρες ακόμη.

Θα θέλαμε να δούμε ακόμη περισσότερες εφαρμογές να εξοπλίζονται με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, ιδίως αν σκεφθούμε ότι η υιοθέτησή του εκ μέρους του app είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία. Για να κατανοήσετε καλύτερα πως λειτουργεί το feature, σκεφθείτε το σαν ένα streaming εφαρμογών. Και το ακόμη καλύτερο, είναι ότι η Google πειραματίζεται με ένα ακόμη πιο προηγμένο μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο θα παρουσιάζονται στο χρήστη μόνο μέρη της εφαρμογής που είναι σχετικά με την διεργασία που τρέχει εκείνη τη στιγμή. Σε αυτό το πρώιμο στάδιο, τα Instant Apps «τραβούν» από το Play Store μερικά κομμάτια του app ή του παιχνιδιού, κάτι σαν μια lite έκδοση. Καθώς προχωράτε στο εσωτερικό της εφαρμογής και ανάλογα με το τι κάνετε, μπορείτε να «τραβήξετε» περισσότερα κομμάτια, αν κριθεί απαραίτητο. Φανταστείτε το σαν μια demo έκδοση.

About Freegr network

Από το Blogger.