τεχνολογία

Tim Cook: Η επαυξημένη πραγματικότητα θα είναι παντού

Ο CEO της Apple πιστεύει πως δεν υπάρχει κανένας εμπορικός τομές ή βιομηχανία που θα μείνει ανεπηρέαστος από τη διάδοση της επαυξημένης πραγματικότητας. Σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στο Vogue, ο Tim Cook αναφέρει πως η τεχνολογία θα αλλάξει τα πάντα – από τις επιδείξεις μόδας, μέχρι το shopping. 
Ο επικεφαλής της εταιρείας οραματίζεται ένα κόσμο όπου οι καταναλωτές ουσιαστικά θα μπορούν να “δείχνουν και να αγοράζουν” προϊόντα. Έτσι, αν για παράδειγμα κάποιος φίλος ενός καταναλωτή φορά ένα ζευγάρι παπούτσια που του αρέσουν, θα μπορεί να εστιάσει σε αυτό με την κάμερα του iPhone του, και μία app να του εμφανίσει αμέσως όλες τις πληροφορίες γι’ αυτά, μαζί με την επιλογή να τα αγοράσει online. “Δεν έχουμε σκοπό να συγκεντρώσουμε όλα αυτά τα αντικείμενα, γνωρίζω όμως εταιρείες που ετοιμάζουν κάτι ανάλογο για τα προϊόντα τους”, σημείωσε. 
Μάλιστα είναι τόσο πεπεισμένος για το μέλλον της επαυξημένης πραγματικότητας, που θεωρεί πως η τεχνολογία θα γίνει “τόσο βασική όσο ένα website” για τα brand Ο Cook είπε επίσης ότι η τεχνολογία που απαιτείται για γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας δεν υπάρχει, ώστε να το επιτυγχάνει με έναν ποιοτικό τρόπο. Πάντως, τα υποτιθέμενα Apple Glasses, για τα οποία έχουν κυκλοφορήσει πολλές φήμες, δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν “σύντομα”. insomnaigr

About Freegr network

Από το Blogger.