ειδήσεις

H Microsoft χάνει την μάχη των browsers..

H Microsoft κυκλοφόρησε το Edge browser με πολλά fanfare στα Windows 10 και υπόσχεται να είναι ισάξιο του Google Chrome και του Mozilla Firefox.Microsoft...Παρά όμως την προσπάθεια που καταβάλλει, η Microsoft χάνει τον πόλεμο εναντίον της Google και της Mozilla αλλά δεν φαίνεται να ανησυχεί και πολύ γι’ αυτό. Σύμφωνα με στατιστικές, ο μήνας Σεπτέμβριος αναδεικνύει νικητή το Google Chrome ως το κορυφαίο πρόγραμμα περιήγησης στα desktop καθώς το 59.61% των χρηστών επιλέγουν την Google εφαρμογή. 
Το Internet Explorer εξακολουθεί να βρίσκετε στην δεύτερη θέση παρά την μεγάλη πτώση των 14,18% ενώ το Mozilla Firefox έρχεται τρίτο με 12,85%. Το Microsoft Edge αποτελεί την τέταρτη επιλογή των χρηστών με 5,15%. Αυτό σημαίνει ότι την δεδομένη στιγμή το πρόγραμμα περιήγησης της Microsoft έχει μερίδιο αγοράς 19,33% αρά λιγότεροι από 2 στους 10 χρήστες αποφάσισαν να επιλέξουν browser της εταιρείας. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι το Internet Explorer και το Micrοsoft Edge συνεχίζουν να χάνουν έδαφος παρόλο που ο τελευταίος είναι ο πιο πρόσφατος περιηγητής της εταιρείας και θεωρείται από πολλούς η καλύτερη εναλλακτική λύση στο Google Chrome. Τον Σεπτέμβριο ο Microsoft Edge έπεσε από το 5,66% στο 5,15% ενώ ο Internet Explorer από το 15,58% στο 14,18%. 
Να σημειώσουμε ότι ο Internet Explorer δεν λαμβάνει πλέον updates πέρα από τις ενημερώσεις ασφαλείας. Με άλλα λόγια, ο Edge αποκτά νέα χαρακτηριστικά μόνο όταν η Micrοsoft κυκλοφορεί νέες εκδόσεις των Windows. Εν αντιθέσει, ο Chrome και ο Firefox ενημερώνονται πολύ πιο συχνά. Εντωμεταξύ, η Micrοsoft φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο να φέρει το Edge σε πλατφόρμες που δεν ανήκουν στα Windows αντί να βελτιώνει το πρόγραμμα περιήγησης και με μια τέτοια προσέγγιση είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι μπορεί να επιτευχθεί σύντομα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

About Freegr network

Από το Blogger.