Συνδέστε ποντίκι και πληκτρολόγιο στο… κινητό σας

Το λειτουργικό Android υποστηρίζει ποντίκια, πληκτρολόγια και gamepads, κι έτσι μπορείτε εύκολα να αναβαθμίσετε την εργονομία του κινητού σας με περιφερειακά που συνδέονται στις συσκευές μέσω USB. 
Ακόμα και ασύρματα μπορείτε να τα συνδέσετε μέσω Bluetooth! Αυτό πρακτικά σημαίνει πως συνδέουμε ένα ποντίκι στο smartphone ή το tablet και αποκτούμε κέρσορα ποντικιού στην οθόνη ή συνδέουμε controllers τύπου Xbox και παίζουμε παιχνίδια λες και έχουμε κονσόλα. Ή ένα κανονικό πληκτρολόγιο για να χρησιμοποιούμε τις πάντα βοηθητικές συντομεύσεις και να γράφουμε απείρως γρηγορότερα. Όπως θα έχετε παρατηρήσει φυσικά, τα Android phones και tablets δεν έχουν τις στάνταρ θύρες USB, κι έτσι τα USB περιφερειακά δεν μπορούν να συνδεθούν απευθείας. Για να συνδέσουμε μια συσκευή USB στο κινητό μας θα χρειαστούμε ένα καλώδιο USB OTG (USB Οn-The-Go), έναν αντάπτορα ουσιαστικά που συνδέεται στη θύρα Micro-USB του κινητού μας και επιτρέπει τη σύνδεση περιφερειακών με στάνταρ θύρα USB. 
Αυτοί οι μετατροπείς είναι πάμφτηνοι (θα τους βρείτε ακόμα και με 1 ευρώ) και θαυματουργοί, αφού επιτρέπουν τη σύνδεση κάθε συσκευής με USB, όπως εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Υπάρχουν ωστόσο συσκευές Android που δεν υποστηρίζουν ένα USB OTG καλώδιο, ιδιαίτερα όσες τρέχουν παλιότερες εκδόσεις Android, οπότε μια έρευνα στο Google αναφορικά με το αν υποστηρίζει το κινητό μας τον συγκεκριμένο μετατροπέα είναι επιβεβλημένη. Αν τον υποστηρίζει πάντως, και συνήθως το κάνει, τότε μόλις το συνδέσετε, το περιφερειακό θα δουλέψει αμέσως χωρίς παραπανίσιο configuration… 
Όσοι πάλι δεν έχουν smartphone που να υποστηρίζει USB OTG ή απλά δεν γουστάρουν τα πολλά καλώδια, υπάρχει πάντα η επιλογή των ασύρματων περιφερειακών που συνδέονται μέσω Bluetooth. Η σύνδεση είναι εξαιρετικά απλή, σαν κάθε άλλη επικοινωνία μέσω Bluetooth δηλαδή (από τα Settings της συσκευής, ανοίγετε το Bluetooth). Τα πλεονεκτήματα της ασύρματης τεχνολογίας σε όρους λειτουργικότητας και ευκολίας δεν χρειάζονται συστάσεις. Κι αυτές οι συνδέσεις είναι εξαιρετικά απλές, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν χρειάζονται επιπλέον ενέργειες για να παίξει το περιφερειακό.

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.