τεχνολογία

Τα πιο κοινά passwords του 2017

Για άλλη μία χρονιά η απλότητα, η ευκολία και πολλές φορές η αφέλεια των χρηστών κυριάρχησαν στην επιλογή password, ακόμα και για σημαντικούς λογαριασμούς όπως αυτοί των emails. Οι αυξανόμενες παραβιάσεις λογαριασμών εν μέρει οφείλονται στην αδιαφορία των χρηστών για την ασφάλειά τους, αφού πολλοί επιλέγουν όποιο password τους έρχεται πρώτα στο μυαλό ή είναι εύκολο να θυμηθούν.
Η περσινή χρονιά δε μας δίδαξε τίποτα από ότι φαίνεται και έτσι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο κωδικός “123456” είναι αυτός που φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με τα passwords που χρησιμοποιούμε περισσότερο για το 2017. Δεύτερος στη λίστα - αναμενόμενα και πάλι - είναι ο κωδικός “password”.
Η επιλογή απλών λέξεων είναι εμφανής στη λίστα με τους 100 κωδικούς και συμπεριλαμβάνουν ονόματα ομάδων, αυτοκινήτων και απλών εκφράσεων όπως “iloveyou”. Ακόμα και ένας άπειρος hacker θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα απλό brute force script και να αποκτήσει πρόσβαση σε χιλιάδες λογαριασμούς, απλά χρησιμοποιώντας τα passwords της λίστας μέχρι να πετύχει το σωστό. Η λίστα δόθηκε στη δημοσιότητα από την SplashData και ανέλυσε πάνω από 5 εκατομμύρια αρχεία χρηστών τα οποία διέρρευσαν μέσα στη χρονιά. Ολόκληρη τη λίστα μπορείτε να τη δείτε εδώ.

About Freegr network

Από το Blogger.