ειδήσεις

Powercast για πραγματικά ανέπαφη ασύρματη φόρτιση

Η Powercast αποτελεί μία σχετικά νέα, καινοτόμα εταιρία τεχνολογικού ενδιαφέροντος, στόχος της οποίας είναι η εκμηδένιση της ανάγκης οποιουδήποτε καλωδίου φόρτισης. Έχοντας παρουσιάσει το - πλέον εγκεκριμένο από το FCC - PowerCaster το 2010, σήμερα κάνει το επόμενο βήμα μετατοπίζοντας το ενδιαφέρον της από τη βιομηχανική εφαρμογή στο μέσο καταναλωτή, δημιουργώντας έτσι το PowerSpot. Πρόκειται για ένα σταθμό ανέπαφης, ασύρματης φόρτισης με τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και 3W ισχύος σε συσκευές που βρίσκονται έως και 25 σχεδόν μέτρα μακριά. Παράλληλα δημιούργησε το PowerHarvester ένα chip που θα επιτρέπει σε τρίτες εταιρίες να ενσωματώσουν την τεχνολογία της στα προϊόντα τους.
Αναλυτικά, το PowerSpot αποστέλλει 3W Αποτελεσματικής Ισότροπης Ακτινοβολούμενης Ισχύος (EIRP) ενώ το PowerHarvester τη λαμβάνει μέσω της μη-εξουσιοδοτημένης 915MHz συχνότητας. Το ίδιο έρχεται με μια ενσωματωμένη κατευθυντική κεραία των 6dBi, ένα power-jack των 5V DC και δεν απαιτεί κανενός είδους ρύθμιση, ενώ οι διαστάσεις του είναι μόλις 185.4 x 53.3 x 35.6mm, ιδανικές για να τοποθετεί με ευκολία σε όλους τους χώρους. Η απομάκρυνση από τον πομπό δηλώνει φυσικά λιγότερη σταδιακά ισχύ, με την Powercast να υπόσχεται έως και τριάντα ταυτόχρονα συνδεδεμένες συσκευές.
Το τέλος της εμβέλειας θα μπορούσε να ορίσει την τοποθεσία του πομπού προς όφελος ενός χώρου, τροφοδοτώντας low-powered συσκευές όπως αισθητήρες κλοπής κ.α. Το κόστος ενός PowerSpot θα ανέρχεται - πιθανότατα - στα $100 δολάρια και αναμένεται να βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων το τρίτο τρίμηνο του 2018.

About Freegr network

Από το Blogger.