τεχνολογία

19-20 Ιουνίου, στην Αθήνα, το 2nd Hellenic Innovation Forum

Με τιμώμενη χώρα την Ολλανδία θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Ιουνίου, το διήμερο συνέδριο της Ethos Events με στόχο να αναδείξει τις πρωτοπόρες ιδέες και εταιρείες. Η ανάδειξη της ελληνικής καινοτομίας και των επιχειρήσεων εκείνων που μπορούν να δώσουν πραγματικά και διαφορετική ώθηση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα αποτελέσουν το αντικείμενο του 2nd Hellenic Innovation Forum (http://hif.com.gr – #hif18) που διοργανώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά η Ethos Events, σε συνεργασία με το οικονομικό  επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, στις 19 και 20 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με τιμώμενη χώρα την Ολλανδία. 
Η προώθηση της καινοτομίας αποτελεί μονόδρομο για την οικονομική ανάπτυξη και τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων -τόσο νέων όσο και παλαιότερων- οι οποίες αξιοποιούν τεχνολογίες κάθε είδους και δημιουργούν καινούρια επιχειρηματικά μοντέλα με αποτέλεσμα να δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στο 2nd Hellenic Innovation Forum τιμώμενη χώρα θα είναι η Ολλανδία, η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά το πως μπορεί ένα κράτος να ενισχύσει τις εγχώριες καινοτόμες προσπάθειες αλλά και να προσελκύσει startups και ταλαντούχους ανθρώπους από ολόκληρη την Ευρώπη. 
Στο πλαίσιο αυτό, επιχειρηματίες, άνθρωποι από το οικοσύστημα της καινοτομίας και των startups που έχει δημιουργηθεί στην Ολλανδία αλλά και επενδυτές θα βρεθούν στο 2nd Hellenic Innovation Forum προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις εμπειρίες τους που θα βοηθήσουν τους Έλληνες συναδέλφους τους να κάνουν το επόμενο βήμα. «Είμαστε χαρούμενοι για την επιλογή της Ολλανδίας ως τιμώμενη χώρα στο φετινό Hellenic Innovation Forum» δήλωσε ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Αθήνα Caspar Veldkamp κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίας στα μέσα ενημέρωσης της εκδήλωσης. «Η Ολλανδία είναι από τις χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα ανταγωνιστικότητας παγκοσμίως. 
Πρόκειται για κάτι που πετύχαμε επιδιώκοντας να ανανεώνουμε συνεχώς τους εαυτούς μας, να καινοτομούμε συνεχώς και να κοιτάζουμε για νέες ευκαιρίες, νέα σύνορα. Μέσα από το Orange Grove, τον startup incubator που η Πρεσβεία μας λειτουργεί εδώ στην Αθήνα, θέλουμε να μεταδώσουμε αυτή την νοοτροπία καινοτομίας και στην Ελλάδα». Από τον πλευρά του ο Κωνσταντίνος Ουζούνης, Γενικός Διευθυντής της Ethos Media, επεσήμανε ότι «Στόχος μας είναι να δείξουμε τις δυνατότητες που έχουν οι ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε πολλούς κλάδους της οικονομίας και παράγουν καινοτομία, είναι ιδιαίτερα εξωστρεφείς και δημιουργούν υψηλού επιπέδου θέσεις εργασίας».

About Freegr network

Από το Blogger.