ειδήσεις

Τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Google σο Πεντάγωνο

Η Google επιβεβαίωσε πως επιτρέπει στο αμερικανικό Πεντάγωνο να χρησιμοποιεί κάποιες από τις τεχνολογίες αναγνώρισης εικόνας στο πλαίσιο στρατιωτικού προγράμματος. Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έρχεται μετά από δημοσίευμα του Gizmodo, σύμφωνα με το οποίο η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιείται για την ανάλυση βίντεο από drones. 
Η ιστοσελίδα ανέφερε πως πολλοί από τους εργαζομένους της εταιρείας έμαθαν μόλις πρόσφατα για αυτή τη συνεργασία, μέσω emails- και κάποιοι από αυτούς εξοργίστηκαν για αυτήν. Όπως αναφέρει το BBC, εκπρόσωπος της Google είπε πως η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει την παροχή εργαλείων λογισμικού για να μπορεί το Πεντάγωνο των ΗΠΑ να χρησιμοποιεί τον κώδικα machine learning TensorFlow. «Η τεχνολογία αυτή επισημαίνει εικόνες για εξέταση από ανθρώπους, και είναι μόνο για μη επιθετικές χρήσεις» πρόσθεσε. «Η στρατιωτική χρήση του machine learning φυσικά και προκαλεί λογικούς προβληματισμούς. 
Συζητούμε ενεργά αυτό το σημαντικό ζήτημα σε εσωτερικό επίπεδο και με άλλους καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε πολιτικές και μέτρα ασφαλείας σχετικά με την ανάπτυξη και χρήση των τεχνολογιών machine learning μας». Το Gizmodo ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αφορά στο Project Maven, το οποίο ανακοινώθηκε τον προηγούμενο Ιούλιο πως χρησιμοποιεί αλγορίθμους υπολογιστή για να ταυτοποιεί αντικείμενα ενδιαφέροντος από «τεράστιους όγκους κινούμενων ή ακίνητων εικόνων». Η ιδέα είναι να επικεντρώνονται οι ανθρώπινες προσπάθειες σε σημεία του υλικού που έχουν υποδειχθεί για περαιτέρω ανάλυση και να αποφεύγεται η σπατάλη ωρών για την εξέταση μεγάλων όγκων αδιάφορου υλικού.

About Freegr network

Από το Blogger.