τεχνολογία

Full-frame Mirrorless σειρά της με τη νέα α7 III

Η Sony παρουσίασε μια ακόμα εντυπωσιακή προσθήκη στη σειρά των Full-frame Mirrorless φωτογραφικών μηχανών της, την α7 III (μοντέλο ILCE-7M3). Η καινοτομία της Sony στο χώρο των αισθητήρων εικόνας βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας α7 ΙΙΙ, καθώς διαθέτει έναν ολοκαίνουριο αισθητήρα εικόνας Exmor R CMOS οπίσθιου φωτισμού 24,2 Megapixel με αυξημένη ευαισθησία, εξαιρετική ανάλυση και δυναμικό εύρος 15 σταδίων σε χαμηλά επίπεδα ευαισθησίας. Συνδυάζοντας αυτόν τον αισθητήρα με μια ποικιλία εντυπωσιακών χαρακτηριστικών, όπως το σύστημα AF με κάλυψη του πλαισίου/καρέ κατά 93%, τη γρήγορη λήψη μέχρι και 10fps με μηχανικό κλείστρο ή αθόρυβη λήψη, τις ποικίλες δυνατότητες καταγραφής 4K βίντεο και πολλά άλλα, η Sony δημιούργησε ένα νέο εργαλείο που δίνει σε κάθε δημιουργό – από τους λάτρεις της φωτογραφίας έως τους επαγγελματίες – τη δυνατότητα να καταγράφει περιεχόμενο με νέους και διαφορετικούς τρόπους.
Θεαματική ποιότητα εικόνας Full-frame
Ο πρόσφατα σχεδιασμένος αισθητήρας εικόνας Exmor R CMOS με οπίσθιο φωτισμό 24,2 Megapixel συνδυάζεται με ένα εμπρόσθιο άκρο LSI που διπλασιάζει την ταχύτητα ανάγνωσης του αισθητήρα εικόνας, καθώς και τον αναβαθμισμένο επεξεργαστή BIONZ X που αυξάνει την ταχύτητα επεξεργασίας περίπου κατά 1,8 φορές σε σύγκριση με την α7 II. Αυτά τα ισχυρά εξαρτήματα συνεργάζονται και επιτρέπουν στην κάμερα να πραγματοποιεί λήψεις με μεγαλύτερες ταχύτητες, ενώ παράλληλα καθιστούν δυνατή τη λειτουργία του εντυπωσιακού της εύρους ISO των 100-51200 (που μπορεί να επεκταθεί στα ISO 50 – 204800 για λήψεις σταθερών εικόνων) και μια συνολική βελτίωση της ποιότητας εικόνας 1.5 σταδίων . Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει επίσης ένα τεράστιο δυναμικό εύρος 15 σταδίων σε ρυθμίσεις χαμηλής ευαισθησίας, εξασφαλίζοντας εξαιρετική συνολική απόδοση σε όλες τις ρυθμίσεις και σε όλες τις συνθήκες λήψης, με σημαντικές βελτιώσεις στην ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων του δέρματος και των ζωντανών χρωμάτων της φύσης.
Αυτό το νέο full-frame μοντέλο έχει ακόμα την ικανότητα να παραδίδει αρχεία 14bit RAW φορμά, ακόμα και σε αθόρυβη και συνεχή λήψη και είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων, που έχει ως αποτέλεσμα ένα πλεονέκτημα ταχύτητας κλείστρου 5,0 βημάτων.
Σημαντικές Βελτιώσεις στην Ταχύτητα του AF και στην Απόδοση
Η νέα full-frame Mirrorless κάμερα α7 III διαθέτει ένα επίπεδο απόδοσης AF που έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό από αυτό της α7 II, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης δυνατοτήτων 4D FOCUS. Η νέα κάμερα διαθέτει 425 σημεία αυτόματης εστίασης AF με εντοπισμό αντίθεσης που λειτουργούν με ένα σύστημα AF ανίχνευσης φάσης εστιακού επιπέδου 693 σημείων που κληρονόμησε από το αναγνωρισμένο μοντέλο α9. Αυτό το καινοτόμο σύστημα AF καλύπτει περίπου το 93% του πλαισίου/καρέ, εξασφαλίζοντας αξιόπιστη εστίαση και εντοπισμό ακόμα και για τα πιο δύσκολα στη λήψη αντικείμενα.
Η AF απόκριση και παρακολούθηση έχει επίσης βελτιωθεί σημαντικά στη νέα αυτή φωτογραφική, σχεδόν 2 φορές όσον αφορά την ταχύτητα εστίασης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και 2 φορές η ταχύτητα παρακολούθησης, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, ως αποτέλεσμα της ταχύτερης ανάγνωσης του αισθητήρα εικόνας. Αυτό επιτρέπει τις λήψεις πολύ πιο πολύπλοκων και απρόβλεπτων κινήσεων με αρκετά μεγαλύτερη ακρίβεια.

About Freegr network

Από το Blogger.