ΤΑ WINDOWS 10S ΕΙΝΑΙ LIGHT ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ!

Η αποκάλυψη του Windows 10 S από τη Microsoft ήταν τουλάχιστον χαοτική. Χθες όμως 7 Μαρτίου, η εταιρεία ανακοίνωσε μερικές επερχόμενες αλλαγές για την στρατηγική των Windows 10 S. Ένα γρήγορο follow up: Τα Windows 10 S είναι στην πραγματικότητα μια “λειτουργία” των Windows 10, παρόλο που η Microsoft το ανέφερε αρχικά σαν μια νέα έκδοση των Windows 10 όταν παρουσιάστηκε πριν από ένα χρόνο. 
Με την πάροδο του χρόνου όμως είδαμε ότι το πραγματικό όνομα της αρχικής έκδοσης του Windows 10 S ήταν “Windows 10 σε λειτουργία S” ή “Windows 10 in S Mode”. Αργότερα, μάθαμε ότι θα υπήρχαν και άλλες “λειτουργίες S” των Windows 10, όπως τα Windows 10 Enterprise στη λειτουργία S ή Windows 10 Enterprise in S Mode.Windows 10 S 
Τα Windows 10 στην λειτουργία S, υποτίθεται ότι θα ξεκινούν γρηγορότερα, θα είναι πιο ασφαλή (καθώς θα επιτρέπεται η εγκατάσταση εφαρμογών μόνο μέσω του Store), και θα προσφέρουν καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Στις 7 Μαρτίου, ο αντιπρόεδρος της Microsoft, Joe Belfiore, επιβεβαίωσε επίσημα ότι τα Windows 10 S Mode θα έρθουν “σύντομα” σε όλες τις εκδόσεις των Windows 10. Επίσης, όπως δήλωσε στη σημερινή ανακοίνωση στο blog της εταιρείας, η μετάβαση από τα Windows 10 S στην full έκδοση των Windows 10 θα προσφέρεται “χωρίς χρέωση, ανεξάρτητα από την έκδοση”. 
Bloatware στα Windows 10: αφαιρέστε τα όλα αυτόματα 
Πρόκειται για μια απόκλιση από την προηγούμενη στρατηγική της Microsoft που χρέωνε 49 δολάρια για την αλλαγή από Windows 10 S σε Windows 10 Pro. Η Microsoft σχεδίαζε να ξεκινήσει να χρεώνει από την 1η Απριλίου του 2018 όσους σκόπευαν να αναβαθμίσουν από S σε Pro. Ο Belfiore αναγνώρισε ότι η ονομασία της Microsoft για τη λειτουργία S των Windows 10 “ήταν λίγο συγκεχυμένη τόσο για τους πελάτες της εταιρείας όσο και για τους συνεργάτες”. 
Είπε ότι «ξεκινώντας με την επόμενη ενημέρωση των Windows 10» (υποθέτω ότι εννοεί τα Windows 10 “Redstone 4”, ή 1803) “οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να αγοράσουν ένα νέο Windows 10 Home ή Windows 10 pro PC με την S λειτουργία ενεργοποιημένη και οι εταιρείες θα μπορούν να τρέξουν τα Windows 10 Enterprise με ενεργοποιημένη τη λειτουργία S.” Η Microsoft αποκάλυψε την ύπαρξη του Windows 10 Enterprise στο S Mode κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Ignite τον Σεπτέμβριο του 2017.

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.