τεχνολογία

Οι εκτυπωτές inkjet «εκτοπίζουν» την τεχνολογία laser

Λίγους μήνες αφού η Epson ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να επενδύει στην τεχνολογία εκτύπωσης inkjet για επαγγελματική χρήση, έρευνα δείχνει ότι, το 74% των επαγγελματιών που έχουν επιρροή και ευθύνη για τη λήψη των αποφάσεων στην Ευρώπη επέλεξε την τεχνολογία inkjet, όταν τους παρουσίασαν τα στοιχεία που επηρεάζουν την επιλογή τεχνολογιών επαγγελματικής εκτύπωσης. Η έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά από την Epson Europe και την Coleman Parkes και συγκέντρωσε πληροφορίες από περισσότερους από 8.000 επαγγελματίες σε 21 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. 
Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν, με βάση επιβεβαιωμένα στοιχεία από ανεξάρτητη πηγή, για την απόδοση των επαγγελματικών εκτυπωτών inkjet, συγκριτικά με τους εκτυπωτές τεχνολογίας laser, έχοντας τη δυνατότητα να απαντήσουν «σωστό» ή «λάθος, προκειμένου να αξιολογηθούν οι γνώσεις τους γύρω από το θέμα. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και έφεραν στην επιφάνεια πολλές παλιές παρανοήσεις που εξακολουθούν να υφίστανται, σχετικά με το ποια τεχνολογία έχει καλύτερη απόδοση, ειδικά ως προς τα απορρίμματα και την παραγωγικότητα. Για την ακρίβεια, μόνο το 7% των ερωτηθέντων γνώριζαν ότι οι επαγγελματικοί εκτυπωτές inkjet έχουν καλύτερη απόδοση και στους πέντε τομείς αξιολόγησης: απορρίμματα, παραγωγικότητα, ταχύτητα, CO2 και ενεργειακή χρήση. Ρίχνοντας μια ματιά στα αποτελέσματα που συλλέχθηκαν, ανά περιοχή, προκύπτουν ενδιαφέρουσες συγκρίσεις μεταξύ των μεγάλων αγορών σε όλη την Ευρώπη. Εστιάζοντας εδώ στην Ελλάδα, την Κροατία, τη Σλοβενία και τη Σερβία, οι απαντήσεις καταδεικνύουν ότι παρά τις παρανοήσεις σχετικά με την τεχνολογία inkjet, η συντριπτική πλειονότητα, το 81% θα επέλεγε επαγγελματικούς inkjet εκτυπωτές, αν τους παρουσίαζαν όλες τις αληθινές πτυχές των επιλογών εκτύπωσης. 
Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες, το 62%, πιστεύουν εσφαλμένα ότι ένας εκτυπωτής laser παράγει λιγότερο CO2, ενώ το 56% πιστεύει, επίσης, εσφαλμένα ότι παράγει λιγότερα απορρίμματα από έναν inkjet. Επιπλέον, το 69% των ερωτηθέντων θεώρησαν λανθασμένα ότι ένας εκτυπωτής laser εξασφαλίζει υψηλότερη παραγωγικότητα, λόγω του μειωμένου χρόνου που απαιτείται για συντήρηση και κατάσταση εκτός λειτουργίας.

About Freegr network

Από το Blogger.