τεχνολογία

HP ZBook 15 G4 Mobile Workstation

Πολλοί φορητοί υπολογιστές διεκδικούν τον τίτλο του επαγγελματικού laptop, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις τα κριτήρια είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικά. Υπάρχει όμως μία περίπτωση που τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα, και η διαφορά από τον ανταγωνισμό είναι παραπάνω από εμφανής. Το HP ZBook 15 G4 Mobile Workstation μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως φορητός server. Κάθε πτυχή του hardware που ενσωματώνει, έχει χαρακτηριστικά που θα συναντήσετε μόνο στους servers της μηχανογράφησης στην εταιρεία σας.
 Ξεκινώντας από τον επεξεργαστή, αυτός ανήκει στην οικογένεια Xeon, που είναι βελτιστοποιημένοι από την Intel για να διαχειρίζονται γρηγορότερα μεγαλύτερες διαδικασίες. Βέβαια αν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε εναλλακτικά κάποιον από τους commercial CPU, Core i7 ή i5, αν τρέχετε κυρίως εφαρμογές βελτιστοποιημένες γι’αυτή την αρχιτεκτονική. Όσο για τη μνήμη του, ενώ τα περισσότερα laptops έχουν όριο 16GB, με κυρίως τα gaming μοντέλα να ανεβάζουν το όριο στα 32GB, στο HP ZBook 15 G4 μπορείτε να εγκαταστήσετε μέχρι και 64GB RAM. Μάλιστα μπορείτε να επιλέξετε έως και 4 modules τύπου ECC (error correcting code). Πρόκειται για μία τεχνολογία που επίσης χρησιμοποιείται στους servers, και μειώνει την πιθανότητα λάθους κατά τη μεταφορά δεδομένων, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε χαλασμένα αρχεία. Σε κάθε περίπτωση, τα συμβατά modules είναι τελευταίου τύπου DDR4, που χρονίζονται στα 2.400 MHz όταν είναι μέχρι 32GB και στα 2.133 MHz όταν είναι πάνω από 32GB. 
Ως μέσο αποθήκευσης μπορείτε να επιλέξετε σκληρό δίσκο 5400 ή 7200 στροφών, απλό ή με δυνατότητα hardware κρυπτογράφησης, και εναλλακτικά SSD, τόσο σε μορφή 2.5 ιντσών (SATA) ή PCI express (M.2). Φυσικά η flash τεχνολογία των SSD προσφέρει ασύγκριτες επιδόσεις, όμως κάποιες εφαρμογές απαιτούν το legacy interface ενός τυπικού μηχανικού δίσκου. Μάλιστα στο BIOS μπορείτε να ορίσετε τη λειτουργία πολλαπλών δίσκων σε διάταξη RAID, ώστε να εκμεταλλευτείτε τα χαρακτηριστικά redundancy που προσφέρει αυτή η τεχνολογία, καθώς μπορείτε να εγκαταστήσετε μέχρι και 3 δίσκους ταυτόχρονα! Η οθόνη διαγωνίου 15.6 ιντσών και τεχνολογίας IPS, με αντιθαμβωτικό υλικό, προσφέρει εντυπωσιακό αποτέλεσμα, όποια και αν επιλέξετε. Μπορείτε να έχετε απλή FullHD (1920×1080), 1080p με τεχνολογία αφής, ή ακόμα και UHD με ανάλυση 4K (3840×2160) και διαχείριση χρωμάτων DreamColor. Στο πλαίσιο του panel μπορεί να προστεθεί προαιρετικά μία web camera, ανάλυσης 720p. Ως GPU μπορείτε να εγκαταστήσετε τις επαγγελματικής κατηγορίας Quadro M620, M1200 ή M2200 της Nvidia Βεβαίως για απλές «καθημερινές» desktop εργασίες, μπορείτε να επαναπαύεστε στο λιγότερο ενεργοβόρο, ενσωματωμένο chipset γραφικών 630 της Intel. 
Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει η επιλογή που σας δίνει η HP για εγκατάσταση της AMD Radeon Pro WX4150, που διαθέτει 4GB μνήμης γραφικών (VRAM) τύπου GDDR5. Το chipset Polaris 11 που χρησιμοποιεί, είναι κατασκευασμένο με την αρχιτεκτονική 14 νανομέτρων, που εφαρμόζεται σε όλους τους επεξεργαστές τελευταίας γενιάς, της αγοράς. Η δε ενεργειακή απαίτηση της, είναι μόλις 45 watts, που κρίνεται οικονομική για τις δυνατότητες που προσφέρει. Εντύπωση κάνει επίσης το γεγονός ότι επιτυγχάνει αρκετά καλές επιδόσεις σε δημοφιλή benchmarks της αγοράς. Τα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν reader για κάρτες μνήμης, θύρες Ethernet, HDMI και VGA, 3 θύρες USB 3.0, 2 θύρες USB-C και μία στερεοφωνική υποδοχή 3.5 χιλιοστών για ηχεία, ακουστικά ή handsfree. 
Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν το Bluetooth 4.2, το WiFi 802.11ac, ενώ υπάρχει ακόμα και υποδοχή για κάρτα SIM, προς χρήση με το ενσωματωμένο 4G modem! Όσον αφορά τον ήχο, έχετε στη διάθεση σας ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο, όπως και ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία της κορυφαίας εταιρείας Bang & Olufsen. Με φωτιζόμενο, αδιάβροχο πληκτρολόγιο, αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, αυτόματο κλείδωμα δίσκου, και την πανταχού παρούσα Kensington Lock, συμπληρώνεται μία εντυπωσιακή γκάμα από features. Επιπλέον, με την τεχνολογία Fast Charge της HP, μπορείτε να γεμίσετε το 50% της μπαταρίας σε μόλις 30 λεπτά.

About Freegr network

Από το Blogger.