3D

The Looking Glass: Η οθόνη του αύριο για τα 3D ολογράμματα [Video]

Και μόνο η αρχή του video που θα παρακολουθήσετε παρακάτω, τα λέει όλα. Έχουμε δει τρισδιάστατα ολογράμματα σε πολλές διαφορετικές μορφές στις περασμένες δεκαετίες, αλλά αυτό που υπόσχεται η οθόνη Looking Glass είναι πραγματικά κάτι ανεπανάληπτο. Δεν χρειάζεται ούτε VR/AR headset, ούτε 3D glasses, ούτε άλλα κόλπα για να δεις το τρισδιάστατο ολόγραμμα μπροστά σου με γυμνό μάτι. Το περιεχόμενο εμφανίζεται κανονικά με βάθος και μάλιστα αλλάζει η μορφή του ανάλογα με τη γωνία από την οποία το βλέπεις!
Οι δημιουργοί της Looking Glass τα κατάφεραν με μια πρωτοποριακή φακοειδή οθόνη που συνδυάζει 45 διαφορετικές γωνίες ενός τρισδιάστατου μοντέλου σε ένα, έτσι ώστε να βλέπεις την πρόσοψη, τις πλευρές, την κορυφή και τη βάση του. Απαιτείται η σύνδεση σε υπολογιστή για τροφοδοσία (μέσω USB Type-C) και με τη βοήθεια καλωδίου HDMI μπορείς να μεταφέρεις δεδομένα (αρχεία OBJ, FBX, STL και gLTF).
Είναι εντυπωσιακό να το βλέπεις, αλλά για την ώρα οι δημιουργοί θέλουν να φέρουν την επανάσταση στον επαγγελματικό τομέα για τη δημιουργία CAD renders (π.χ. αρχιτεκτονική, βιομηχανικό σχεδιασμό κλπ.). Υπάρχει, ωστόσο, η δυνατότητα να το συνδέσεις με ένα το τηλεχειριστήριο του Nintendo Switch για να περιεργάζεσαι με ευκολία τα τρισδιάστατα μοντέλα.

About Freegr network

Από το Blogger.