5G

Η Κίνα ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για τα δίκτυα 6G για το 2030

Η τεχνολογία τρέχει με τρομακτικούς ρυθμούς πλέον, καθώς παρότι γίνονται τα πρώτα “βρεφικά” βήματα των δικτύων 5G, ήδη έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για την επόμενη γενιά των δικτύων 6G που θεωρητικά θα μπορυν στις ζωές μας από το 2030 και έπειτα.
Την αρχή έκαναν οι Κορεάτες και η συγκεκριμένα η LG στις αρχές του έτους, για να ακολουθήσει τον περασμένο Ιούνιο η Samsung με το δικό της ερευνητικό πρόγραμμα. Τώρα, σειρά παίρνουν οι Κινέζοι, που αδιαμφισβήτητα έχουν το πάνω χέρι στην τεχνολογία 5G χάριν στη Huawei και επιθυμούν να πρωτοπορήσουν και στην τεχνολογία των δικτύων 6G.
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας, ξεκινά επίσημο ερευνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη και την κατασκευή δικτύων 6G από τις αρχές του 2020, με στόχο το λανσάρισμα τους το 2030. Στην έρευνα αυτή θα συμμετέχουν το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Βιομηχανίας, αλλά και η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών.
Στο αρχικό στάδιο θα γίνει η ανάλυση για τα προβλήματα που θα κληθεί να λύσει η τεχνολογία 6G και στην πορεία θα τεθούν οι νέες προδιαγραφές για τη Βιομηχανία. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Επιστήμης και Τεχνολογίας, κ. Wang Xi, η Κίνα θα προωθήσει την έρευνα για τα δίκτυα 6G με γνώμονα το κοινό καλό, την απόδοση και τη δυνατότητα να συμμετέχει όποιος θέλει.
Είναι πολύ πολύ νωρίς, αλλά δεν μπορούμε να μην ποντάρουμε σε έναν νέο πόλεμο εντυπώσεων και ουσίας για μια νέα τεχνολογία.

About Freegr network

Από το Blogger.