freegr

Galaxy Book Flex της Samsung βασίζεται στο Project Athena της Intel

Μια ολόκληρη σειρά πρακτικά ανακοίνωσε η Samsung που αποτελείται από νέα QLED panel της ίδιας ενώ το hardware του 'συμβαδίζει' με το Project Athena της Intel.
Πιο ειδικά πρόκειται για δύο notebooks Galaxy Book Flex και Galaxy Book Ion σε εκδόσεις 13.3 και 15.6 ιντσών ενώ και τα δύο θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα της Intel με επεξεργαστές Ice Lake στα 10nm. Στα specs βρίσκουμε μεταξύ άλλων και support για το πρότυπο WiFi 6 καθώς και 1TB NVMe αποθηκευτικού χώρου. Τα Galaxy Book Flex θα περιλαμβάνουν επίσης μνήμη LPDDR4X μέχρι 16GB ή τύπου DDR4 ανάλογα με την έκδοση, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη χρησιμοποιείται σε mobile συσκευές λόγω της χαμηλής τάσης λειτουργίας.
Η Samsung ισχυρίζεται ότι οι νέες οθόνες της είναι μοναδικές και σύμφωνα με αυτή θα έχουν φωτεινότητα 600 nit σε στο 'outdoor mode', ενώ όλα αυτά περικλείονται σε μια ποιοτική κατασκευή. Κατά τα λοιπά αναμένουμε και αξιοπρεπείς επιδόσεις στο κομμάτι των γραφικών με την Iris Plus GPU ενώ οι οθόνες τους θα είναι Full HD και στις δύο διαγώνιους. Στις μεγαλύτερες εκδόσεις θα δούμε και την είσοδο της NVIDIA GeForce MX250 GPU η οποία ενσωματώνει και αποκλειστική μνήμη 2GB.
Τέλος, η Samsung άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι από τους πρώτους κατασκευαστές που θα υποστηρίξουν και την επερχόμενη αρχιτεκτονική Tremont της Intel με το Galaxy Book S η οποία θα είναι πρακτικά το x86-αντίπαλο δέος των αντίστοιχων ARM based, low power συστημάτων και αναμένεται κάποια στιγμή προς το τέλος του έτους.

About Freegr network

Από το Blogger.