τεχνολογία

Qualcomm Snapdragon 865: Αποκαλυπτήρια στις 3-5 Δεκεμβρίου 2019

Για τέλη Νοεμβρίου το υπολογίζαμε, στις αρχές Δεκεμβρίου θα γίνουν απ’ ότι φαίνεται τα αποκαλυπτήρια του Qualcomm Snapdragon 865 SoC. Η εταιρεία επιλέγει για μια ακόμη φορά τη Χαβάη για την εκδήλωση Tech Summit, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3-5 Δεκεμβρίου 2019, και εκεί παραδοσιακά γίνονται τα αποκαλυπτήρια του flagship chipset της.
Οι πληροφορίες που έχουμε για το Qualcomm Snapdragon 865 SoC είναι λίγες, ωστόσο, υπάρχει ένας γενικός “μπούσουλας” που μας επιτρέπει να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα. Καταρχάς, το Snapdragon 865 λέγεται ότι θα κατασκευαστεί με την αρχιτεκτονική 7nm EUV της Samsung και όχι με την 7nm FinFET της TSMC, κάτι που θεωρητικά θα προσφέρει καλύτερη ενεργειακή συμπεριφορά με εξοικονόμηση της τάξεως του 15-20% (συγκριτικά με αυτήν της TSMC).
Συνολικά, η αρχιτεκτονική 7nm EUV αναμένεται ότι θα προσφέρει αύξηση στην απόδοση κατά 20-30% και μείωση στην ενεργειακή κατανάλωση κατά 30-50% σε σύγκριση με το Snapdragon 855. Πιθανότατα θα δούμε δύο εκδόσεις του Snapdragon 865, μία standard για τις περισσότερες αγορές και μία με το Snapdragon X55 5G modem.
Να σημειωθεί, πάντως, ότι από το 2021 η Qualcomm θα αναθέσει την κατασκευή των chipsets της στην TSMC, μιας και η τελευταία θα έχει καταφέρει να τελειοποιήσει την αρχιτεκτονική της σε κλίμακα 5nm.

About Freegr network

Από το Blogger.