τεχνολογία

X100 SSD με 9GB/s ταχύτητες μεταφοράς

Η Micron ισχυρίζεται ότι διαθέτει πλέον τον ταχύτερο SSD που κατασκευάστηκε ποτέ, κάτι που, όπως φαίνεται στα χαρτιά, μάλλον αληθεύει. Ο νέος X100 SSD πετυχαίνει διαμεταγωγή σε ανάγνωση και εγγραφή 9 GB/s, μια εντυπωσιακή επίδοση, σε συνδυασμό με 2,5 εκατομμύρια IOPS. "Αυτές οι επιδόσεις τον καθιστούν τρεις φορές ταχύτερο από οποιαδήποτε ανταγωνιστική λύση", αναφέρει η Micron.
O Χ100 προορίζεται για τα data centers και όχι για το desktop του σπιτιού μας. Τέτοιες τεχνολογίες όμως, αργά ή γρήγορα, καταφθάνουν και στα οικιακά μας PC. Μέχρι τότε, θα αρκεστούμε στα 5 GB/s που μας προσφέρουν οι NVMe SSDs μέσω του PCIe Gen 4.
O Micron X100 αξιοποιεί την τεχνολογία 3D XPoint και, σύμφωνα με την Micron, πετυχαίνει 11 φορές καλύτερη αποκρισιμότητα (latancies) τόσο στην ανάγνωση όσο και στην εγγραφή σε σχέση με τις παραδοσιακές NAND λύσεις του ανταγωνισμού.



Το άλλο πλεονέκτημα της νέας τεχνολογίας της Micron είναι η αντοχή στον χρόνο που πετυχαίνει, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τα data centers για τα οποία προορίζεται.
Αρχικά ο X100 θα προσφέρεται σε μία πλήρους ύψους, μεσαίου μήκους PCIe x16 κάρτα, χρησιμοποιώντας μια τυπική NVMe διεπαφή.
Η Micron δεν αποκαλύπτει άλλες λεπτομέρειες για τον SSD αυτόν, κυρίως τις χωρητικότητες στις οποίες θα είναι διαθέσιμος και την τιμή.

About Freegr network

Από το Blogger.