freegr

Επανασχεδιασμός του YouTube για το Desktop

Το YouTube ανακοίνωσε τον επανασχεδιασμό της αρχικής του σελίδας, που θα δούμε σύντομα στο desktop και στα tablets. Αυτό ο επανασχεδιασμός θα αλλάξει τη μορφή της αρχικής σελίδας ώστε να εμφανίζονται τα videos με μεγαλύτερα thumbnails, περιγραφές και εικονίδια των καναλιών. Μια νέα "add to queue" επιλογή θα επιτρέψει στους χρήστες να δημιουργούν προσωρινές "now playing" λίστες. Τέλος, θα επιτρέπεται στους χρήστες να αφαιρούν τα προτεινόμενα videos από συγκεκριμένα κανάλια. Παρακάτω ακολουθεί μια πρώτη ματιά σε όλες αυτές τις αλλαγές.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή είναι η ίδια η αρχική σελίδα του YouTube. Η σελίδα θα εμφανίζει πλέον τέσσερα video thumbnails ανά σειρά, σε αντίθεση με τα πέντε που εμφανίζονται τώρα. Τα thumbnails θα είναι μεγαλύτεραομοίως οι τίτλοι και οι περιγραφές, ενώ το εικονίδιο του καναλιού θα εμφανίζεται κάτω από κάθε thumbnail. Το YouTube επίσης μειώνει τα διαφορετικά "ράφια" περιεχομένου που θα εμφανίζονται, εστιάζοντας κυρίως στα προτεινόμενα, στις τάσεις (trending), στις έκτακτες ειδήσεις και στη μουσική.

large.YouTube-Redesign-Homepage-740x416.jpg

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή θα είναι η προσθήκη της επιλογής "add to queue". Αυτή η επιλογή θα επιτρέψει στους χρήστες να δημιουργούν προσωρινές "now playing" λίστες. Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν κλικ στην επιλογή αυτή, πάνω στα video thumbnails για να δημιουργούν προσωρινές λίστες και να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα videos σε ένα μικρό παράθυρο στο desktop σε διάταξη picture-in-picture ή στον κανονικό video player. Η λίστα δεν θα σώζεται αυτόματα, συνεπώς οι χρήστες θα πρέπει να σώζουν τα videos στη λίστα "watch later" χειροκίνητα.

large.YouTube-Redesign-Add-to-Queue-740x416.jpg

Το YouTube φέρνει ακόμα την επιλογή "don't recommend channel" από το mobile στο desktop. Αυτή η επιλογή επιτρέπει στους χρήστες να διαγράψουν τα προτεινόμενα video ενός καναλιού και να μην λαμβάνουν στο εξής προτάσεις παρακολούθησης για το συγκεκριμένο κανάλι.

large.YouTube-Redesign-Dont-Recommend-Channel-740x416.jpg

Ανακοινώθηκε επίσης ότι αναπτύσσεται για το desktop και η δυνατότητα επιλογής θεμάτων, που υπάρχει ήδη στο android app. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στους χρήστες να παραμετροποιήσουν τα αγαπημένα τους θέματα, ώστε να λαμβάνουν σχετικές προτάσεις στην αρχική σελίδα.

Είναι ασαφές αν το YouTube θα φέρει την επιλογή "add to queue" στο mobile.

Οι αλλαγές αυτές μπορεί να χρειαστούν μέρες, ακόμα και μήνες για να φτάσουν στους τελικούς χρήστες, ανάλογα με τη γεωγραφική τους θέση.

About Freegr network

Από το Blogger.