cpu

77 νέα θέματα ασφαλείας η Intel σε αρκετές CPU

Ένα από αυτά μάλιστα φαίνεται πως έχει τη μεγαλύτερη επίπτωση στις επιδόσεις, δείχνουν μετρήσεις.
Η Intel αναγνώρισε ακόμα περισσότερα θέματα ασφαλείας στους επεξεργαστές της και στο μηνιαίο report της αυτόν τον μήνα έδωσε στη δημοσιότητα 77 νέες ευπάθειες, όχι μόνο στα CPU, αλλά και σε άλλα υποσυστήματα όπως στα Intel graphics και στους ethernet controllers της. Τα 67 από αυτά τα εντόπισε με τις εσωτερικές δοκιμές της η Intel ενώ τα υπόλοιπα 10 προέρχονται από εξωτερικές πηγές που επικοινώνησαν με την εταιρία για την επίλυσή τους, κάτι που γίνεται αρκετά συχνά και 'ήσυχα' με πολλές ακόμη εταιρίες του χώρου.
Μπορεί ο όγκος των πιθανών exploits να είναι μεγάλος, όμως ένα από αυτά δείχνει να κεντρίζει το ενδιαφέρον όσων ενδιφέρονται για τις επιδόσεις των συστημάτων τους. Το JCC Erratum επηρεάζει όλες τις πρόσφατες γενιές επεξεργαστών της εταιρίας Coffee Lake, Amber Lake, Cascade Lake, Skylake, Whiskey lake, Comet Lake, Kaby Lake και έχει να κάνει με τις κοντινές cache του CPU και μπορεί να περιοριστεί μέσω firmware update. Οι μετρήσεις του Phoronix σε περιβάλλον Linux έδειξαν πως σε ορισμένα workloads η πτώση των επιδόσεων είναι υπαρκτή και μεγαλύτερη από το 'έως 4%' που ισχυρίζεται η εταιρία. Για να αντισταθμίσει την πτώση των επιδόσεων η Intel έχει διαθέσει στη πλατφόρμα του Linux ένα εργαλείο που φροντίζει να περιορίσει τα 'jump' εντολές έως ότου το software αναβαθμιστεί κατάλληλα.
Σε gaming εφαρμογές η πτώση εξακολουθεί και είναι εμφανής σε μερικούς από τους τίτλους που δοκιμάστηκαν, ενώ σε άλλους είναι μηδενική με απώλειες της τάξης του 1 με 3 frames κατά μέσο όρο.

About Freegr network

Από το Blogger.