freegr

Η παγκόσμια αγορά smartphones με δείκτες ανάκαμψης

Η Huawei ανακοίνωσε ετήσια ανάπτυξη 29%, αλλά κοιτάζοντας την ευρύτερη εικόνα, πούλησε λιγότερα smartphones εκτός Κίνας σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο πέρυσι. Μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου του 2019, οι αποστολές smartphones έφτασαν συνολικά τις 352,4 εκατομμύρια μονάδες. Η αύξηση είναι μόλις 1% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι (348,9 εκατομμύρια) αλλά παράλληλα αποτελεί θετική εξέλιξη, καθώς η τελευταία φορά που παρατηρήθηκε αύξηση σε ετήσια βάση ήταν το Φθινόπωρο του 2017.
122.jpg.33f1588122a214aa5a952ea4dc1caa57.jpg
Η Samsung παραμένει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στις αποστολές, σημειώνοντας μάλιστα ανάπτυξη 11% σε ετήσια βάση χάρη στην επιθετική στρατηγική της, με την σειρά Galaxy A που αντικατέστησε την σειρά Galaxy J και την κυκλοφορία πολλών μοντέλων για να καλύψει κάθε επίπεδο τιμής. Τα μοντέλα «5G» των σειρών Galaxy S10 και Note10 βοήθησαν επίσης την εταιρεία να αυξήσει τις αποστολές της σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ο Rushabh Doshi της Canalys είπε ότι το 5G είναι «το επόμενο πεδίο μάχης για την Samsung». Είναι μία από τις λίγες εταιρείες που σχεδιάζει τα δικά της chipsets και modems και δεν εξαρτάται από τρίτους προμηθευτές όπως η Qualcomm (τουλάχιστον όχι σε κάθε αγορά όπως συμβαίνει με άλλους). Η κυκλοφορία του Galaxy A90 5G αντικατοπτρίζει μάλιστα τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.
123.jpg.7c7070e6e74e0c2f608607fb2357e107.jpg
Η Apple, ανακοίνωσε τρία νέα μοντέλα και κατάφερε από ότι φαίνεται να σταματήσει την ελεύθερη πτώση, με τις αποστολές της εταιρείας να σημειώνουν μείωση 7% αντί για διψήφιο ποσοστό σαν αυτά που είδαμε το πρώτο τρίμηνο ή το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς. Ο Vincent Thielke, αναλυτής της Canalys πιστεύει ότι η Apple προσπαθεί να πείσει τους καταναλωτές να περιμένουν για τις δικές της συσκευές 5G που θα παρουσιαστούν το νέο έτος. Αμέσως μετά την Apple, ακολουθούν οι εταιρείες Xiaomi και Oppo, και αναμφισβήτητα θα κοιτάξουν και με τις δικές τους 5G συσκευές να αυξήσουν τα μερίδια τους στην αγορά.
GSMArena, insomniagr

About Freegr network

Από το Blogger.