freegr

Το Red Dead Redemption 2 είναι ένα εκπληκτικό παιχνίδι που έχει προκαλέσει χάος προβλημάτων

Πολλές αρνητικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κυκλοφορία του Red Dead Redemption 2, το οποίο χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά μαστίζεται από πλήθος προβλημάτων που προκαλούν ερωτηματικά για το πώς και αν αξιολογείται ο κώδικας από τους εκδότες πριν την κυκλοφορία ή αν όλα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους.

Η "κακή μέρα φάνηκε από το πρωί", καθώς πολλοί από όσους αγόρασαν το παιχνίδι άφηναν τον υπολογιστή ανοιχτό για να ολοκληρωθεί το τεράστιο download των 112,5 GB, και όταν ξυπνούσαν το πρωί ή γυρνούσαν από τη δουλειά το απόγευμα με χαρά για να παίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, ανακάλυπταν ότι το download είχε σταματήσει μετά από λίγα GB και η διαδικασία έπρεπε να επαναληφθεί. Το πρόβλημα μάλιστα επαναλαμβανόταν και για κάποιους χρειάστηκαν αρκετές προσπάθειες μέχρι να κατέβει το παιχνίδι.

"Επιτέλους κατέβηκε" αναφώνησαν πολλοί όταν τα κατάφεραν. Η χαρά κρατούσε λίγο, όμως, διότι χρειαζόταν ένα μόνο κλικ για να ανακαλύψουν ότι ο launcher δεν εκκινούσε καν, ενώ σε άλλες περιπτώσεις εκκινούσε μαζί με την εγκατάσταση για να προκληθεί crash του υπολογιστή λίγο αργότερα. Και τι δεν δοκίμαζε ο κόσμος. Drivers updates, Bios updates, μέχρι και σε διαφορετικές πλατφόρμες δοκίμαζαν κάποιοι για να εισπράξουν τα ίδια απογοητευτικά αποτελέσματα.

Τέλος, κάποιοι εκ των τυχερών που κατάφεραν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν το παιχνίδι απροβλημάτιστα, συνάντησαν απογοητευτική απόδοση, έντονο stuttering και παγώματα διάρκειας αρκετών δευτερολέπτων.

Για όλα αυτά η Rockstar ζήτησε επισήμως συγγνώμη τάζοντας και ένα "care package for Red Dead Online that includes the Prieto Poncho and an assortment of provisions and ammo". Είναι όμως αρκετό; Και πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να επιλυθούν όλα τα προβλήματα για ένα παιχνίδι που κάποιοι, στις πιο ακριβές του εκδόσεις, πλήρωσαν μέχρι και 100$; Θα πρέπει επιτέλους οι καταναλωτές να αρχίσουν να γίνονται περισσότερο ευσυνείδητοι εξαιτίας τέτοιων φαινομένων και να αποδίδονται από τις αρχές και τους νόμους οι ευθύνες στους εκδότες ηλεκτρονικών παιχνιδιών;

About Freegr network

Από το Blogger.