Ξεπερνούν τις 2.000 οι νέες ευρυζωνικές συνδέσεις ημερησίως


Σε ποσοστό 6,84% διαμορφώθηκε η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου 2007, σύμφωνα με την 5η Αναφορά για την Ευρυζωνικότητα του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ), επιβεβαιώνοντας τις σχετικές εκτιμήσεις που είχε πραγματοποιήσει στις αρχές του έτους (και πολύ κοντά στο 7% που έχει τεθεί ως στόχος για το τέλος του 2008 ).
Το συνολικό μέγεθος ευρυζωνικών γραμμών ανέρχεται πλέον σε 760.698, σημειώνοντας αύξηση 156,39% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και 56% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο (Αύγουστος 2006 - Ιανουάριος 2007). Κατά μέσο όρο 45.470 νέες συνδέσεις πραγματοποιούνταν σε μηνιαία βάση στη διάρκεια του α' εξαμήνου του 2007, γεγονός που σημαίνει ότι τους τελευταίους μήνες περισσότερες από 2.000 νέες συνδέσεις πραγματοποιούνταν σε ημερήσια βάση για κάθε μια από τις πέντε εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας.
Ένα επιπλέον στοιχείο που προκύπτει από την αναφορά του Παρατηρητηρίου είναι ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο η αγορά των γραμμών αδεσμοποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο (ΑΠΤΒ) φαίνεται να ξεπερνά σημαντικά τις μεταπωλήσεις προσβάσεων ADSL μέσω γραμμών Ασύμμετρου Ρυθμού Σύνδεσης (ΑΡΥΣ) του ΟΤΕ. Υπενθυμίζεται ότι η Αδεσμοποίητη Πρόσβαση στον Τοπικό Βρόχο (ΑΠΤΒ) είναι η δυνατότητα χρήσης του καλωδίου (Τοπικός Βρόχος) που συνδέει τον χώρο του συνδρομητή με το Αστικό Κέντρο (Α/Κ) του ΟΤΕ από άλλους, εκτός του ΟΤΕ, Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους για την παροχή στον συνδρομητή υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας καθώς και πρωτοπόρων υπηρεσιών, όπως το λεγόμενο «γρήγορο» Ιντερνετ, η ΙP τηλεφωνία και η ψηφιακή καλωδιακή τηλεόραση.

About Freegr network

Από το Blogger.