Εμβόλιο κατά του καρικίνου του εγκεφάλου!


ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ εργαστήριο Northwest Biotherapeutics ανακοίνωσε ότι έλαβε την άδεια να διαθέσει στην ελβετική αγορά το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου του εγκεφάλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.
Το Ελβετικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας έδωσε το «πράσινο φως» για την κυκλοφορία του «DCVax-Brain», που παρασκευάσθηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα τεθεί στη διάθεση των ασθενών σε ορισμένα κέντρα υγείας στην Ελβετία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, από το τρίτο τρίμηνο του 2007.
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που είμαστε η πρώτη εταιρεία που εισάγει στην αγορά ένα θεραπευτικό εμβόλιο για τον καρκίνο του εγκεφάλου, για τον οποίο οι πιθανότητες επιβίωσης είναι πολύ μικρές», δήλωσε ο Αλτον Μπόιντον, διευθυντής του αμερικανικού εργαστηρίου.Η Northwest Biotherapeutics σκοπεύει να υποβάλει προς έγκρισιν το φάκελο του εμβολίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη στις αρχές του 2009, ανάλογα με την πρόοδο των κλινικών δοκιμασιών της φάσης ΙΙ που πραγματοποιούνται σε αμερικανούς ασθενείς.
Το DCVax-Brain έχει ήδη καταχωρηθεί στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες ως «ορφανό» προϊόν, καθεστώς που θα του εξασφαλίσει για πολλά χρόνια την αποκλειστικότητα στις αγορές, εφόσον θα είναι το πρώτο που θα λάβει άδεια κυκλοφορίας από τις υγειονομικές αρχές κάθε χώρας.
Σύμφωνα με τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από την Northwest Biotherapeutics σε ασθενείς που έχουν πρόσφατα διαγνωσθεί, το εμβόλιο επιτρέπει την παράταση κατά μέσον όρο από 6,9 στους 18,1 μήνες την περίοδο επανεμφάνισης της νόσου και τη διάρκεια επιβίωσης των ασθενών από 14,6 σε 33 μήνες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

About Freegr network

Από το Blogger.