Ανασκαφές στο Βόρειο Πόλο του Άρη....


Ενα ρομποτικό διαστημικό σκάφος που πρόκειται να ανασκάψει το έδαφος κοντά στο βόρειο πόλο του Αρη, προκειμένου να ελέγξει εάν υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη μικροβιακής ζωής στον πλανήτη σήμερα ή στο παρελθόν, σχεδιάζεται να εκτοξευτεί από τη NASA τον επόμενο μήνα.
Το διαστημικό σκάφος Phoenix Mars Lander πρόκειται να εκτοξευτεί μεταξύ 3 και 24 Αυγούστου από τη Φλόριντα και να προσγειωθεί στις ψυχρές βόρειες πεδιάδες του Αρη τον Μάιο του 2008, ανέφεραν οι υπεύθυνοι της αποστολής που, αν όλα πάνε καλά, αναμένεται να διαρκέσει τρεις μήνες.
Σαν Αλάσκα
Το σκάφος θα προσγειωθεί σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχουν ογκόλιθοι σε ένα γεωγραφικό πλάτος που ισοδυναμεί με τη βόρεια Αλάσκα στη Γη. Το ρομποτικό όχημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, περίπου μείον 100 βαθμούς Κελσίου. Θα πρόκειται για μια αποστολή της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας που έχει στόχο τη βαθύτερη κατανόηση του πιο κοντινού γείτονα της Γης, κατά την οποία θα εξεταστεί εάν ο Αρης είχε κάποτε ζωή.
«Πρόκειται για μια πραγματικά συναρπαστική αποστολή στο βόρειο πόλο του Αρη στον οποίο πηγαίνουμε για πρώτη φορά» δήλωσε ο Νταγκ Μακ Κουίστιον, διευθυντής προγράμματος για την εξερεύνηση του Αρη της ΝΑSΑ.
Προσγείωση
Ενα από τα δυσκολότερα σημεία της αποστολής είναι η κάθοδος και η προσγείωση του διαστημικού σκάφους, αφού δεν θα χρησιμοποιηθούν αερόσακοι. Το σκάφος θα εκτείνει μια ασπίδα θερμότητας για να επιβραδύνει την ταχύτητά του και στη συνέχεια θα ανοίξει ένα αλεξίπτωτο που θα περιορίσει την ταχύτητά του στα 217 χιλιόμετρα την ώρα.

About Freegr network

Από το Blogger.