150 χώρες σε κοινή γραμμή για το κλίμα


Αντιπρόσωποι από 150 χώρες, μεταξύ των οποίων ογδόντα ηγέτες κρατών, συμμετείχαν σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, και συζήτησαν για τις κλιματικές αλλαγές και τους τρόπους αντιμετώπισης της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Οι μελλοντικές γενιές θα κρίνουν τη σημερινή παγκόσμια κοινότητα ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο θα ανταποκριθεί στην πρόκληση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, προειδοποίησε ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, κατά την έναρξη της άτυπης μονοήμερης διάσκεψης για το κλίμα. «Η κλιματική αλλαγή και η απάντηση που θα δώσουμε σε αυτήν θα ορίσει την εποχή μας και θα καθορίσει την παγκόσμια κληρονομιά που θα αφήσουμε στις μελλοντικές γενιές», δήλωσε στην εναρκτήρια ομιλία του.
«Ο καιρός των αμφιβολιών έχει παρέλθει. Η διακυβερνητική ομάδα του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές επιβεβαίωσε χωρίς καμία αμφιβολία ότι το κλιματικό σύστημα αλλάζει και γίνεται θερμότερο, και ότι αυτό οφείλεται άμεσα στις ανθρώπινες ενέργειες», πρόσθεσε και απηύθυνε έκκληση για δράση κατά του φαινομένου του θερμοκηπίου. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ επέμεινε ότι η αντιμετώπιση του φαινομένου είναι εφικτή και ότι η τεχνολογία για τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου υπάρχει ήδη. Η διάσκεψη αποσκοπούσε στη δημιουργία ενός πολιτικού μνημονίου ενόψει της κρίσιμης συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στο Μπαλί, στην Ινδονησία, τον Δεκέμβριο, όπου θα διεξαχθούν συνομιλίες για μια νέα συνθήκη που θα αντικαταστήσει το Πρωτόκολλο του Κιότο πριν από την εκπνοή της ισχύος του το 2012.

About Freegr network

Από το Blogger.