Κόντρα για την 'ψηφιακή Ελλάδα' των κομμάτων
Αθήνα: «Για επιλεκτική παρουσίαση στοιχείων για την πρόοδο της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) στην Ελλάδα, με σκοπό να απαξιώσει την αδιαμφισβήτητη τεχνολογική πρόοδο που έχει συντελεστεί στη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια» κατηγορεί το υπουργείο Οικονομίας τον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλη και του «απαντά» με την παράθεση στοιχείων που αποδεικνύουν την πρόοδο της ΚτΠ στην Ελλάδα και την ενίσχυση της θέσης της χώρας στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Δ.Παπαδημούλη για την πρόοδο της ΚτΠ και της χρήσης των νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα, η αρμόδια Επίτροπος Β.Ρέντινγκ είπε, μεταξύ άλλων, ότι από τα στοιχεία προκύπτει ότι η Ελλάδα «συγκαταλέγεται στις ευρωπαϊκές χώρες με τις χειρότερες επιδόσεις, με ενδείξεις διεύρυνσης του χάσματος που τη χωρίζει από τις άλλες χώρες της ΕΕ».
Από την πλευρά του ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε οτι «το μεγάλο ψηφιακό χάσμα που χωρίζει την Ελλάδα από τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, καταδικάζει την χώρα μας σε ρόλο ουραγού σε κρίσιμους τομείς και για αυτό υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες».
Η απάντηση της κυβέρνησης
Απαντώτας, στις δηλώσεις αυτές, το υπουργείο Οικονομίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία. Ειδικότερα αναφέρει «το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, παραθέτει τα πλήρη και ολοκληρωμένα στοιχεία από την ίδια επίσημη αναφορά που επικαλέστηκε ο ευρωβουλευτής και τα οποία φαίνεται ότι δεν έτυχαν της προσοχής του». Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, υποστηρίζεται στην ανακοίνωση, η Ελλάδα μεταξύ 2003 και 2006:
-ενίσχυσε σημαντικά τη θέση της στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες, βελτιώνοντας το δείκτη «Ψηφιακής Ολοκλήρωσης Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» από 44% σε 55%, με μέσο όρο στην ΕΕ-25 το 68%.
-ενίσχυσε σημαντικά τη θέση της στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις, με βελτίωση του αντίστοιχου δείκτη από 67% σε 73%, με μέσο όρο στην ΕΕ-25 το 86%, η αντίστοιχη εξέλιξη του δείκτη για το σύνολο των διαθέσιμων ψηφιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα, παρουσιάζει σημαντική βελτίωση από 54% το 2003 σε 62% το 2006, με μέσο όρο στην ΕΕ-25 το 75%...
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου