Στόχοςτης Κίνας και η Μ.Βρετανία από χάκερς...


Χάκερ που δρουν για λογαριασμό του Πεκίνου διεισδύουν σε δίκτυα της βρετανικής κυβέρνησης για να υποκλέψουν απόρρητα στοιχεία για την άμυνα και την εξωτερική πολιτική, γράφουν την Πέμπτη δύο βρετανικές εφημερίδες.
Τα δημοσιεύματα έρχονται έπειτα από δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων ότι πίσω από την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε τον Ιούνιο το Πεντάγωνο βρίσκονταν χάκερ από την Κίνα. «Η Κίνα επιδίδεται σε επιθετικές ενέργειες κατασκοπείας και, αντί να βασίζεται σε συμβατικές μεθόδους, εστιάζεται σε ηλεκτρονικά μέσα για να εισβάλλουν σε συστήματα και να ανακαλύψουν τα μυστικά της εξωτετικής και της άμυνας της Βρετανίας. Από τεχνολογική άποψη είναι ειδήμονες» δήλωσε στους Times ανώνυμη κυβερνητική πηγή.
Στον Independent, άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε: «Οι κυβερνήσεις σε όλη τη Δύση έχουν υπόψη τους την κατάσταση εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι μια συνεχιζόμενη πρακτική των Κινέζων».Νωρίτερα, η εφημερίδα Guardian ανέφερε ότι Κινέζοι χάκερ επιτέθηκαν σε δίκτυα του βρετανικού κοινοβουλίου, του Φόρεϊν Όφις και του υπουργείου Αμυνας.
Τόσο το υπουργείο Εξωτερικών όσο και το υπουργείο Αμυνας αρνήθηκαν να σχολιάσουν, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Τον περασμένο μήνα, επίσης, το περιοδικό Der Spiegel υποστήριξε ότι υπολογιστές της καγκελαρίας και τριών υπουργείων είχαν δεχτεί επιθέσεις, τις οποίες αποδίδουν στην Κίνα οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Την περασμένη Δευτέρα, οι Financial Times στις ΗΠΑ έγραψαν ότι η επίθεση που δέχτηκε το Πεντάγωνο, λόγω της οποίας τέθηκε εκτός λειτουργίας ο διακομιστής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο γραφείο του υπουργού Αμυνας, προερχόταν από τον στρατό της Κίνας. Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την επίθεση, χωρίς όμως να διευκρινίσει την προέλευσή της.

About Freegr network

Από το Blogger.