Rομπότ για όλες τις χρήσεις


Ανθρωποειδή και άλλα προηγμένα ρομπότ σκοπεύει να περάσει σε πρακτικές χρήσεις από το 2010 η εταιρεία Toyota Motor Corp, προκειμένου να βοηθούν τους ανθρώπους σε εργοστάσια, νοσοκομεία, και σπίτια, αλλά και να δίνουν τη δυνατότητα κυκλοφορίας ατόμων με αναπηρίες. Στην ανακοίνωση αυτή προέβη σύφμωνα με την 'Ημερησία', η ιαπωνική εταιρεία, παρουσιάζοντας δύο νέα ρομπότ το ένα εκ των οποίων μπορεί να παίζει βιολί. Το συγκεκριμένο ρομπότ μπορεί να παίξει ολόκληρές συμφωνίες, χρησιμοποιώντας τα μηχανικά του δάχτυλα, συγχρονίζοντάς τα με αρκετή επιτυχία. Ο πρόεδρος της Toyota, Κατσουάκι Γουατανάμπε, δήλωσε ότι η ρομποτική θα εξελιχθεί σε κύριο τομέα δραστηριοτήτων της εταιρείας. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ρομπότ χρήσιμα στις καθημερινές δραστηριότητες των ανθρώπων» ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας.
«Στα επόμενα δύο με τρία έτη, θα κάνουμε με τα ρομπότ δοκιμές για να δούμε ποιο είδος επιχειρησιακών δυνατοτήτων παρουσιάζουν», πρόσθεσε. Σημειώνεται ότι οι ερευνητές στην Ιαπωνία, τόσο από πανεπιστήμια όσο και από εταιρείες, όπως η Honda Motor Co, που είναι μεγάλος ανταγωνιστής της Toyota, συναγωνίζονται για να κατασκευάσουν ρομπότ αρκετά έξυπνα ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ηλικιωμένων σε μια χώρα όπου το 40% του πληθυσμού αναμένεται να είναι πάνω από 65 ετών μέχρι το 2055. Ενα ακόμη ρομπότ, που παρουσιάστηκε μαζί με το ρομπότ - βιολιστή, είναι μια ευφυής αναπηρική καρέκλα που μπορεί να ελιχτεί σε ανώμαλο έδαφος προσπερνώντας εμπόδια, η οποία μπορεί να ελεγχθεί και εξ αποστάσεως. Πρόκειται για μια ογκώδη καρέκλα με ρόδες, που μπορεί επίσης να συνοδεύει ένα πρόσωπο με αργό ρυθμό, που λειτουργεί ως αχθοφόρος, και έχει ρόδες που γυρίζουν διαγωνίως για να ξεπερνά τα εμπόδια.
Επιδεξιότητα
Η Toyota προγραμματίζει να επιτύχει περαιτέρω προόδους στην επιδεξιότητα και την ευελιξία των ρομπότ προκειμένου να αναπτύξουν ικανότητες ώστε να είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία και συγκεκριμένα ως βοηθοί σε μικροδουλειές στο σπίτι, αλλά και ικανά να παρέχουν ιατρική φροντίδα. Τα «συνεργατικά ρομπότ» που επιδιώκει να αναπτύξει η εταιρεία θα λειτουργούν ως αρωγοί στους ανθρώπους σε τέσσερις τομείς: εσωτερικά καθήκοντα, περιποίηση και ιατρική φροντίδα, κατασκευές και προσωπικές μεταφορές σε κοντινές αποστάσεις. Προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της, δηλώνει πρόθυμη να συνεργαστεί με πανεπιστημιακούς, την ιαπωνική κυβέρνηση και άλλες εταιρείες.Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας, αν και θα απαιτηθούν αυξημένα κονδύλια για την έρευνα και την ανάπτυξη των «συνεργατικών ρομπότ», η τεχνολογία που θα αποκομιστεί από τα ρομπότ, όπως ο έλεγχος της σταθερότητας και η οπτική αναγνώριση, θα μπορούσε να διαχυθεί πίσω για τη βελτίωση των αυτοκινήτων.

About Freegr network

Από το Blogger.