Γεγονός η πρώτη Ψηφιακή κοινότητα στην Ελλάδα
Συνάντηση πραγματοποίησαν στη Λάρισα οι εκπρόσωποι των 8 πόλεων που συμμετέχουν στη δημιουργία της πρώτης ψηφιακής κοινότητας στην Ελλάδα. Στόχος είναι να επισπευσθούν οι διαδικασίες προκειμένου να αναλάβει δράση, εν' όψει του Δ' ΚΠΣ.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο πρέπει οι διαδικασίες να προχωρήσουν προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία και να μπορέσει να εκμεταλλευτεί προγράμματα. Μάλιστα, όπως ο ίδιος μας ενημερώνει, τα νέα είναι καλά σε ό, τι αφορά την πρόταση την κοινή πρόταση που έχει κατατεθεί από τις οκτώ πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο:
«Δημιουργία και Λειτουργία Συστημάτων Διαχείρισης Ψηφιακών Τεχνολογιών με Στόχο την από Απόσταση Εξυπηρέτηση των Πολιτών», καθώς βρίσκεται έβδομη στη σειρά των προτάσεων που έχουν προκριθεί.Μέσα από το πρόγραμμα αυτό και με τη συμμετοχή μεγάλων εταιριών του χώρου, θα διερευνηθούν με λεπτομέρεια οι δυνατότητες λειτουργίας εταιρικού σχήματος για την εκμετάλλευση των υπαρχόντων και μελλοντικών υποδομών με στόχο την εξυπηρέτηση του δημότη.
Η ψηφιακή κοινότητα
Η πρώτη ψηφιακή κοινότητα είναι μία πρωτοβουλία των Δήμων Τρικκαίων, Λαρισσαίων, Βόλου, Κατερίνης, Λαμιέων, Καρδίτσας, Γρεβενών και Νέας Ιωνίας. Σκοπός της είναι να ενισχύσει την υποβολή πρότασης των 8 Δήμων στα πρότυπα καινοτόμα σχέδια ανάπτυξης (Global Grants). Από τους στόχους που τίθενται είναι να διαμορφωθεί μια επιστημονικά τεκμηριωμένη και εμπειρικά θεμελιωμένη μακροχρόνια στρατηγική για την ανάπτυξη της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η προώθηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πλέον επιβάλλεται να αποτελέσει κεντρικό προγραμματικό ζήτημα - το οποίο και πρέπει να ενστερνιστούν όλοι οι Δήμοι, θέτοντας το σε πρώτη προτεραιότητα καθώς θεωρείται ότι έτσι θα ισχυροποιηθούν οι δήμοι, θα δυναμώσει η σχέση της Αυτοδιοίκησης με τους πολίτες, θα στηριχθεί η τοπική ανάπτυξη, θα αποκτήσει η Αυτοδιοίκηση κοινό βηματισμό με τη νέα γενιά και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Θα μπορούσαν για παράδειγμα να συσταθούν σε γεωγραφικές περιοχές της χώρας ανάλογες ψηφιακές κοινότητες συστήνοντας ανεξάρτητες ψηφιακές οντότητες με σχέσεις αλληλεπίδρασης μεταξύ τους για να υπάρχει και το περιεχόμενο της συνεργασίας...
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου