ειδήσεις

Η Alcatel-Lucent αγγίζει τα 100G...

Η Alcatel-Lucent ανακοίνωσε την εμπορική διάθεση του πρώτου οπτικού δικτύου συνεκτικής τοπολογίας το οποίο, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία ‘Next-Generation Coherent’ μπορεί να υποστηρίξει ρυθμούς μετάδοσης της τάξης των 100 gigabit per second (100G) με διαμόρφωση μονής φέρουσας. Με την ανακοίνωση αυτή η Alcatel-Lucent σηματοδοτεί τη μετάβαση στην εποχή των εμπορικά εκμεταλλεύσιμων δικτύων 100G με τεχνολογία επόμενης γενιάς για τη συνεκτική διαμόρφωση των χρησιμοποιούμενων συχνοτήτων.
Η τεχνολογία συνεκτικής διαμόρφωσης έχει σχεδιαστεί με σκοπό την κάλυψη των απαιτήσεων σε bandwidth, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται λόγω απαιτητικών εφαρμογών, όπως το video streaming, το file sharing και η μεταφορά ταινιών υψηλής ανάλυσης. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αποτελεί το επόμενο βήμα για την κατασκευή οπτικών δικτύων 100G, τα οποία θα εξασφαλίσουν δίκτυα με εξαιρετικά προηγμένα χαρακτηριστικά μετάδοσης και ποιότητας.
Για κάθε ένα από τα χρησιμοποιούμενα μήκη κύματος ο ρυθμός μετάδοσης θα μπορεί να φτάσει τα 100G, ταχύτητα που ισοδυναμεί με τη μεταφορά περισσότερων από 100.000 αρχείων MP3 σε διάστημα 60 δευτερολέπτων, ή με την ταυτόχρονη μετάδοση περισσότερων από 15.000 καναλιών με τηλεοπτικό σήμα υψηλής ευκρίνειας. Η τεχνολογία επόμενης γενιάς που βασίζεται στη συνεκτική διαμόρφωση μονής φέρουσας, εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις ζεύξης, σημαντικά πιο απλοποιημένη τοπολογία δικτύου, μειωμένα λειτουργικά κόστη και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Παράλληλα, η συγκεκριμένη τεχνολογία εγγυάται τη μεγαλύτερη δυνατή συμβατότητα μεταξύ των νέων οπτικών δικτύων των 100G, και της υποδομής που βρίσκεται ήδη σε λειτουργία (όπως είναι τα δίκτυα 10G και 40G).

About Freegr network

Από το Blogger.