ειδήσεις

Computex 2010 : τα νέα διαδίδονται γρήγορα...

Η έκθεση υπολογιστών Computex ολοκληρώθηκε. Η μεγαλύτερη τάση που την χαρακτήρισε ήταν τα Tablet PCs και οι φορητές συσκευές. Υπήρχαν, όμως, και κάποιες άλλες εκπλήξεις.
Έτσι η Microsoft, παρουσίασε για παράδειγμα τα Windows 7 Compact Embedded. Αυτό το λειτουργικό σύστημα απευθύνεται σε συσκευές, οι οποίες δεν έχουν το δυναμικό για να εκτελέσουν τα Windows 7 ή τα Windows Phone 7.
Αποτελεί, δε, το διάδοχο των Windows CE και δεν υποστηρίζει την εκτέλεση των κανονικών εφαρμογών για τα Windows. Μια από τις πρώτες συσκευές που θα υποστηρίζουν αυτό το λειτουργικό θα είναι το παρομοίως φρέσκο Eee Pad EP101TC. Εκπληξη προκάλεσε και η ανακοίνωση της Acer, ότι μελλοντικά θα χρησιμοποιεί σε μερικές από τις συσκευές της το Linux OS MeeGo.
Κάτι άλλο που φάνηκε στην έκθεση είναι ότι οι κάρτες Fermi της Nvidia βρίσκουν σιγά-σιγά το δρόμο τους. Εκτός από το πρωτότυπο μιας κάρτας γραφικών dual GeForce GTX 470, η εταιρεία παρουσίασε το ολοκαίνουργο μοντέλο GeForce GTX 465.
Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν η Nvidia καταφέρει να πλησιάσει την AMD που έχει ξεφύγει πολύ μπροστά. Ενώ η Nvidia πούλησε μέσα στο Μάιο 400.000 κάρτες Fermi., η AMD ανακοίνωσε στην έκθεση ότι έχει πουληθεί πάνω από 11 εκατομμύρια DirectX 11 chips. Η μεγαλύτερη τάση της έκθεσης ήταν, βέβαια, τα Tablet PCs. Δύο μήνες μετά την εμφάνιση του iPad στην αγορά, βλέπουμε και άλλους μεγάλους κατασκευαστές να ακολουθούν το παράδειγμα της Apple. Θα χρειαστεί, ωστόσο, να περάσει καιρός μέχρι να έρθουν τα πρώτα μοντέλα τους στην αγορά. Έως τότε η Apple θα συνεχίζει να αυξάνει την πρωτοπορία της. Ήδη, σύμφωνα με την εταιρεία, έχουν πουληθεί περίπου δύο εκατομμύρια iPads. pcnea blog

About Freegr network

Από το Blogger.